OBJAVLJENI PRVI REZULTATI ANALIZE TELEFONA HRVATSKIH HULIGANA: Bed blu bojsi delovali po PLANU, ubistvo izvršeno u ulici BEZ KAMERA - a zločinci su TO ZNALI!

Autor:

Svet

16.08.2023

09:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Grčki mediji objavili su prve rezultate analize mobilnih telefona, uzetih od hrvatskih huligana koji su uhapšeni nakon teških nereda oko stadiona AEK-a prošle nedelje.

OBJAVLJENI PRVI REZULTATI ANALIZE TELEFONA HRVATSKIH HULIGANA: Bed blu bojsi delovali po PLANU, ubistvo izvršeno u ulici BEZ KAMERA - a zločinci su TO ZNALI!

Foto: Tanjug/AP

Grci pale sveće za ubijenog Mihalisa Kacurisa

Snimak jednog prikazuje kompletnu istoriju pretrage u aplikaciji Gugl mape, kao i celu rutu koju je prošao njen vlasnik – od stana u Atini, pa sve do stanice u Irini. Portal SKAI navodi da su navijači Dinama delovali prema planu u uputstvima, dok istražitelji smatraju da bi završetak obrade mobilnih podataka mogao da rasvetli ko je pozvao huligane i ko su organizatori napada, navodi riječki Novi list.

Isti portal objavio je i nove snimke iz kojih je, tvrde, vidljivo da su hrvatski huligani tokom tuče nosili identifikacione oznake na levom ramenu.

Objavljuju i novu tezu koja bi mogla dodatno da zakomplikuje istragu o identitetu ubice 29-godišnjeg Grka Mihalisa Kacurisa - on je navodno zadobio smrtonosnu ubodnu ranu na mestu koje nije pokriveno kamerama, "što su napadači znali".

Portal Prototema piše i da je provera video materijala još u toku, ali policija još nije uspela da dođe do trenutka kobnog uboda nožem.

Krug osumnjičenih se sada fokusira na osobu sa tetovažom na vratu i rukama, kako bi se bar utvrdilo ko je tukao Kacurisa drugim predmetima. Policija se nada da će iz analize snimka moći da razazna odeću koja bi dovela do identifikacije ubice.

Konvoj motocikala

Još jedan detalj objavljen je u trenucima nakon sukoba - policajci su uočili grupu od pedesetak motocikala sa po dva putnika. Grčki mediji imaju tezu da je deo pripadnika BBB-a možda pobegao na motociklima uz pomoć grčkih pomagača, mada je moguće da je reč i o bekstvu AEK-ovih huligana.

„Oko 23.50, po dolasku na stadion iz pravca Antea, na udaljenosti od tridesetak metara od nas, primetili smo grupu od pedesetak motocikala, sa po dva putnika. Čim su nas primetili, brzo su okrenuli svoja vozila i punom brzinom pobegli ka ulici Halkidos“, kaže policajac.

Danas bi trebalo da budu objavljeni rezultati uporedne DNK analize optuženija i žrtve. Ali problem koji bi mogao nastati je, kako se sumnja,to što je je više ljudi priteklo u pomoć izbodenom Kacurisu, potencijalno kontaminirajući i ugrožavajući tragove.

žOd 105 zatvorenika, 98 su hrvatski državljani koji su raspoređeni u 16 ​​različitih zatvora u Grčkoj.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading