UZBUNA U MOSKVI: Aerodrom Vnukovo zatvoren zbog napada ukrajinskog drona, bespilotna letelica oborena

Autor:

Svet

11.08.2023

10:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Moskovski aerodrom Vnukovo obustavio je rad, verovatno zbog dronova, rekao je za RIA Novosti portparol hitne službe ruske prestonice.

UZBUNA U MOSKVI: Aerodrom Vnukovo zatvoren zbog napada ukrajinskog drona, bespilotna letelica oborena

Foto: Printscreen YT

„Aerodrom Vnukovo je privremeno zatvoren, preliminarni razlog je dron“, rekao je izvor.
Kasnije je i sama institucija RIA Novosti potvrdila obustavu rada.

 

"Iz razloga van kontrole aerodroma, na Vnukovu su od 09:40 uvedena privremena ograničenja za prijem i puštanje aviona. Iz bezbednosnih razloga, neki letovi su preusmereni u druge vazdušne luke moskovskog avio čvorišta", saopštio je aerodrom.

 

U četvrtak uveče Vnukovo i Domodedovo su već obustavili prijem i polazak letova.

Kako je saopšteno u Ministarstvu odbrane, vojska je osujetila pokušaje Kijeva da izvede  napade pomoću bespilotnih letelica u nekoliko regiona Rusije, uključujući region Moskve.

 

Prema pisanju Telegram kanala Maš, pčevici izveštavaju o padu bespilotne letelice tipa na nasip Karamiševskaja u mestu Horoševo-Mnevniki.

 

Prema njihovim rečima, dron je leteo duž korita na visini od 150 metara. Zatim se začuo zvuk eksplozije. Pretpostavlja se da je protivvazdušna odbrana proradila. Takođe je izvestio o padudrona na bolnic Vorokhobov.

Fragmenti oborene bespilotne letelice pronađeni su u parku 67. gradske bolnice.

Gradonačelnik: Oboren dron iznad Moskve, nema povređenih

Ruska protivvazdušna odbrana oborila je dron na severozapadu Moskve, blizu Karamaševskog nasipa i tom prilikom nije bilo velike štete, niti povređenih, naveo je gradonačelnik ruske prestonice Sergej Sobjanin na Telegramu.

"Izvršen je pokušaj da dron preleti iznad grada. Vazdušna odbrana ga je uništila. Kada su krhotine pale na područje u blizini Karamaševskog nasipa, niko nije povređen. Nije bilo ni ozbiljne štete. Na licu mesta su ekipe za vanredne situacije", napisao je Sobjanin. Rusko Ministarstvo odbrane saopštilo je da su ruski sistemi za elektronsko ratovanje osujetili pokušaj, kako je navedeno, "kijevskog režima da izvede teroristički napad dronom na objekat u Moskvi", prenosi TASS.

Ministarstvo je navelo da je dron oboren u šumskom području zapadno od Moskve. Prethodno su moskovski aerodrom Vnukovo i aerodrom Kaluga, na oko 200 kilometara od glavnog grada Rusije, bili zatvoreni iz bezbednosnih razloga.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading