U SEKUNDI SE PRETVORILI U PEPEO! Ovako izgleda IMPLOZIJA koja je pobila sve putnike u podmornici Titan (VIDEO)

Autor:

Svet

25.06.2023

23:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kontakt s podmornicom Titan, koja je krenula u obilazak Titanika, izgubljen je u nedelju.

U SEKUNDI SE PRETVORILI U PEPEO! Ovako izgleda IMPLOZIJA koja je pobila sve putnike u podmornici Titan (VIDEO)

Foto: www.profimedia.rs

Turističkoj podmornici Titan nije bilo spasa. Putnici su izgubili život usled implozije, koja ipak ima nešto zajedničko s eksplozijom - događa se u trenu.

Kontakt s podmornicom Titan, koja je krenula u obilazak Titanika, izgubljen je u nedelju, sat i 45 minuta nakon zarona.

Podmornica dubine 6,7 metara izgubila je kontakt s obalnom stražom tačno 15 minuta pre nego što je trebala doći do Titanika. Pretpostavlja se da je zbog pritiska došlo do implozije, odnosno rasprsnuća.

U snimku ispod prikazan je animiran momenat implozije podmornice:

Podsetimo, Američki stručnjak za podvodni turizam Karl Stenli upozorio je izvršnog direktora "Ošen gejta" Stoktona Raša još 2019. da podmornica "Titan" nije sigurna.

Republika

Foto: Profimedia

 

On je rekao da ga je Raš u aprilu 2019. pozvao na probno putovanje "Titanom". Testiranje je obavljeno u blizini Bahama, a podmornica je tada na dubini od 12.000 stopa (3.657 metara) iz trupa ispuštala zlokobne zvuke.

Stokton Raš je lično dizajnirao trup podmornice od ugljeničnih vlakana, a Stenli je upozorio vlasnika podmornice da uspori sa daljim testiranjima dok ne utvrdi šta izaziva čudne zvuke u trupu.

Specijalista za istraživanja dubokog mora Rob Mekalum upozorio je preminulog direktora kompanije Oušn Gejt, Stoktona Raša, da nije bezbedno plovilom ''Titan'' istraživati more, na šta se ovaj oglušio, prenosi Bi-Bi-Si (BBC).

Foto: Profimedia

Podmornica

U porukama u koje je britanski javni servis imao uvid, Mekalum je rekao izvršnom direktoru Rašu da potencijalno dovodi svoje klijente u opasnost i pozvao ga da prestane da koristi podmornicu dok je ne proveri nezavisno telo.

Raš je odgovorio da je "umoran od igrača u industriji koji pokušavaju da iskoriste argument bezbednosti da zaustave inovacije".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

 

Komentari (0)

Loading