JOŠ JEDNA TINEJDŽERKA PRETUČENA NA SMRT: Iranska policija reagovala jer je pocepala sliku Homeinija

Autor:

Svet

01.11.2022

15:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iranske snage bezbednosti navodno su ubile još jednu učenicu pošto je iz školskih udžbenika iščupala portrete osnivača Islamske Republike.

JOŠ JEDNA TINEJDŽERKA PRETUČENA NA SMRT: Iranska policija reagovala jer je pocepala sliku Homeinija

Foto: HichkasOfficial/ Tviter printscreen

Nakon što su iranske snage bezbednosti upale u školu 14 - godišnje Parmis Hamnava, pretražili njenu torbu i otkrili da je ona ta koja je pocepala fotografiju osnivača Islamske Republike Ruholaha Homeinija, poznatijeg kao Ajatolah Homeini, koji se suprotstavljao prozapadnjačkom ponašanju.

Parmis Hamnava navodno je pocepala stranicu kojom počinje njena školska knjiga, a na kojoj se nalazio portret Hamnave, zbog čega je žestoko pretučena pendrecima, a dan kasnije preminula je u bolnici.

- Čuvari su upali u školu prošlog utorka i pretražili knjige svih učenika. Ona je pocepala Homeinijeve slike i zbog ovog zločina i počeli su da je tuku pred drugim učenicima - rekao je izvor za tamošnje medije.

Takođe, navodi se i da je njenoj porodici priprećeno, kako ne bi rekli javno šta se tačno dogodilo.

Učenice širom Irana pridružile su se protestima koji su "buknuli" u zemlji, što je dovelo do sukoba sa nastavnicima i oružanim snagama bezbednosti, koje su uhapsile neke tinejdžerke za koje sumnjaju da su učestvovale u demonstracijama.

- Njena glava je jako krvarila i odvezena je u bolnicu... Umrla je u sredu i odvezena u Zahedan na sahranu - podelio je veliki broj ljudi na društvenim mrežama.

Lokalni zvaničnici su odbacili izveštaje o njenoj smrti i okrivili "neprijateljske medije" za širenje propagande protiv režima.

Iranske vlasti su takođe okrivile medije za "izmišljanje smrti" u vezi sa ubistvima od početka nemira, uključujući najmanje trideset dvoje dece.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (2)

Loading
kirilo pentagramski

01.11.2022 17:21

jesu li to nasi prijatelji, nisu priznali Kosovo? Sve ostalo je nebitno.

Перагеније

01.11.2022 19:21

Важно да је извор вести проирански...