MASK ZAPRETIO! Kupovina Tvitera visi o koncu

Autor:

Svet

06.06.2022

14:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Multimilijarder Ilon Musk je zapretio da će raskinuti ugovor o kupovini Tviter.

MASK ZAPRETIO! Kupovina Tvitera visi o koncu

Foto: Tanjug/AP

U pismu u kojem optužuje kompaniju da nije ispoštovala njegov zahtev za podacima o broju neželjenih i lažnih naloga na platformi društvenih medija.

Ilon Mask je rekao da je Tviter odbio da pruži podatke neophodne da on olakša sopstvenu procenu broja neželjenih i lažnih naloga.

U aprilu je Tviter prihvatio Maskovu ponuda od 44 milijarde dolara da preuzme kompaniju i postane privatna.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Ilon Mask

- Mask zadržava sva prava koja iz toga proizilaze, uključujući svoje pravo da ne završi transakciju i pravo da raskine ugovor o spajanju - napisao je njegov advokat u podnesku SEC-a u ponedeljak. On je prošlog meseca tvitovao da neće nastaviti sa kupovinom platforme društvenih medija od 44 milijarde dolara, dok ne dobije podatke o nalogu za neželjenu poštu.

Najbogatiji čovek na svetu je, inače, u petak zabeležio smanjenje svog bogatstva za 16,9 milijardi dolara, piše Forbs. Prethodne nedelje su se pojavili izveštaji o Maskovim planovima da otpusti 10% Teslinih zaposlenih i obustavi zapošljavanje, a takođe je objavljeno i njegovo pismo upućeno "svima" u kompaniji.

Vest o otkazima, pritom, nije jedina koja je uticala na obaranje deonica. Pre toga, Amerikanac je rekao da zaposleni u Tesli moraju da provedu najmanje 40 sati nedeljno u kancelariji ili mogu da napuste firmu, prenose mediji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (0)

Loading