SNIMAK UKRAJINSKIH HELIKOPTERA NAKON NAPADA NA BELGOROD!? Zelenski se ne oglašava - Kremlj reagovao! (VIDEO)

Autor:

Svet

01.04.2022

13:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kremlj se oglasio povodom napada.

SNIMAK UKRAJINSKIH HELIKOPTERA NAKON NAPADA NA BELGOROD!? Zelenski se ne oglašava - Kremlj reagovao! (VIDEO)

Foto: Printscreen/Twitter

Ne smiruju se reakcije na napad na skladište nafte u ruskom gradu u blizini ukrajinske granice, za koji je Rusija optužila Ukrajinu. Guverner Belgorodske oblasti Vjačeslav Gladkov rekao je jutros da su dva ukrajinska helikoptera udarila u skladište goriva u gradu Belgorodu, četrdesetak kilometara od ukrajinske granice.

Pojavilo se nekoliko snimaka, a jedan od njih navodno prikazuje ukrajinske helikoptere Mi-24 u niskom letu nakon napada na skladište. Ukrajina još nije preuzela odgovornost za napad.

Kako prenosi ruska novinska agencija RIA, u napadu je zapaljeno osam rezervoara sa gorivom. Prema poslednjim informacijama, povređenih nije bilo. Očevidac kojeg citira Rojters izveštava da su se u Belgorodu u podne začule nove eksplozije po srednjeevropskom vremenu.

Reagovao i Kremlj

Kremlj se oglasio povodom napada, rekavši da će napad, koji su, prema Moskvi, izveli ukrajinski helikopteri na skladište goriva na ruskoj teritoriji, otežati pregovore o prekidu vatre.

- Što se tiče incidenta u Belgorodu, naše oružane snage će dati svoje mišljenje - rekao je portparol Kremlja Peskov i dodao da je ruski predsednik Vladimir Putin obavešten o napadu.

Belgorod se nalazi oko 80 kilometara severno od Harkova, drugog po veličini grada u Ukrajini koji je odoleo ruskim napadima od početka ruske invazije 24. februara.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (2)

Loading
mile

01.04.2022 14:06

Definitivno mogu zaključit da Rusija nema atomsko oružje vrlo brzo bi bila RAZBUCANA i uništena! Amerikanci i bez nuklearnih bombi bi razbucali Rusiju na param parčada! Bednije ponašanje u jednoj akciji napada na "stranu zemlju",sa ovakvom snagom,i da se bukvalno tupka u mestu,SRAMOTA za Rusiju! Ovo pišem zato što sam očekivao da če Rusija to do sada završti i iz razočarenja!

Baki

01.04.2022 17:45

@mile - Baš si emotivan. Zašto si očekivao da će Rusija to završiti odmah. Zato što su rekle SAD da uvuku Rusiju u srljanje i veliki broj civilnih i vojnih žrtava. To treba polako i sistematično.