"VEROVATNO SE ODVOJIO OD MAJKE" More izbacilo mladunče delfina na plažu u Budvi - herojski čin ovog čoveka mu je spasio život! (VIDEO)

Autor:

Svet

21.10.2023

08:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Brza reakcija i herojski napor Maneta Petričevića.

"VEROVATNO SE ODVOJIO OD MAJKE" More izbacilo mladunče delfina na plažu u Budvi - herojski čin ovog čoveka mu je spasio život! (VIDEO)

Foto: instagram.com/podgorički vremeplov

Uzbudljiva drama odvijala se na obali Crne Gore, kada je mladi prugasti delfin pronađen na plaži Jaz, izgubljen i odvojen od svoje grupe i majke. Srećom, brza reakcija i pažnja ljudi omogućili su ovom mladunčetu nadu za preživljavanje.

Dramatična situacija odigrala se kada su prolaznici primetili mladog delfina na obali. Pretpostavlja se da je ovo delfinče odsečeno od svoje grupe i majke, što je ozbiljna pretnja za njegovo preživljavanje. Grupu delfina karakteriše društveni život, putujući zajedno i zajednički se brinući o mlađim jedinkama.

 

 

Brza reakcija i herojski napor Maneta Petričevića, zajedno sa ekipom Instituta za biologiju mora iz Kotora, bili su ključni za spasavanje ovog mladog delfina. Mladunče je brzo vraćeno u more, gde se nadamo da će ponovo uspostaviti kontakt sa svojom grupom.

Osim lokalnih stručnjaka, Institut za biologiju mora Univerziteta Crne Gore uspostavio je saradnju sa ekspertima iz Instituta Plavi svet iz Hrvatske, koji se bave zaštitom morskog života i organizama.

BONUS VIDEO 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading