STIGLA GA KAZNA! Vojnik koji je nožem napao kolegu srpske nacionalnosti izbačen iz službe

Autor:

Svet

16.08.2023

16:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iz Ministarstva odbrane BiH ističu da je ustanovljeno da je kandidat na obuci M.Đ. počinio težu povredu vojne discipline

STIGLA GA KAZNA! Vojnik koji je nožem napao kolegu srpske nacionalnosti izbačen iz službe

Foto: Tanjug/AP

Vojnik bošnjačke nacionalnosti, koji je u kasarni "Zaim Imamović" u Pazariću navodno nožem napao na vojnika srpske nacionalnosti, izbačen je iz vojne službe, javlja klix.ba.

Oružane snage BiH su, nakon vanrednog događaja na osnovnoj vojničkoj obuci u Centru za osnovnu obuku OSBiH na lokaciji kasarne "Zaim Imamović" u Pazariću, preduzele neophodne mere na utvrđivanju relevantnih činjenica i odgovornosti aktera predmetnog događaja.

Iz Ministarstva odbrane BiH ističu da je ustanovljeno da je kandidat na obuci M.Đ. počinio težu povredu vojne discipline te je u skladu sa važećim zakonskim aktima doneto Rešenje o prekidu osnovne vojne obuke i obustavljanja postupka prijema kandidata.

- Oružane snage BiH nastavljaju insistirati na poštivanju Zakona o službi, Etičkog kodeksa ponašanja i ostalih zakonskih regulativa i propisanih procedura od strane svih pripadnika sistema odbrane, te će svaku povredu istih strogo sankcionisati - saopšteno je iz ministarstva.

Mediji su juče objavili da je vojnik na obuci u Oružanim snagama BiH napao nožem svog kolegu u kasarni u Pazariću.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading