BEBA ISPALA NA POD U PORODILIŠTU I ZADOBILA TEŠKE POVREDE GLAVE: Hitno operisana, doktor i medicinska sestra optuženi za uzimanje MITA,!

Autor:

Svet

04.08.2023

19:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tokom porođaja babici beba ispala na pod i tom prilikom zadobila obostranu frakturu i hematom.

BEBA ISPALA NA POD U PORODILIŠTU I ZADOBILA TEŠKE POVREDE GLAVE: Hitno operisana, doktor i medicinska sestra optuženi za uzimanje MITA,!

Foto: Rina

Sud u Banjaluci je protiv doktora ginekologije Vladimira Čančara i medicinske sestre Gordane Sokolović potvrdio optužnicu zbog sumnje da su primili mito, kao i protiv Danijela Vesića zbog sumnje da je dao mito.

Potvrđena je optužnica koju je 21. jula 2023. godine Republičko javno tužilaštvo RS, Posebno odeljenje za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala podiglo protiv Vladimira Čančara i Sokolović Gordane zbog krivičnog dela Primanje mita i Vesić Danijela zbog krivičnog dela Davanje mita, potvrđeno je iz Republičkog javnog tužilaštva u Banjaluci, piše Klix.

Naime, Čančara i Sokolovićku optužnica tereti da su 18. avgusta prošle godine u JZU “Univerzitetska bolnica Foča” u Foči, od Danijela Vesića primili određene novčane nadoknade, i to, Čančar kao načelnik Odeljenja ginekologije i akušerstva, iznos od 400 KM (oko 200 evra), a Gordana Sokolović kao ginekološko-akušerska sestra iznos od 100 KM (oko 50 evra), da kao odgovorne osove izvrše službene radnje u vezi sa medicinskim tretmanom i negom pacijentkinje J.V. tokom prijema u  porođaja i postporođajnog oporavka, navodi tužilaštvo, prenosi Srpskainfo.

Podsetimo, ovaj slučaj je dospeo u javnost još prošle godine nakon što je tek rođena beba medicinskom osoblju pala na pod i tom prilikom zadobila povrede glave. Prijavu protiv medicinskog osoblja je podneo upravo otac Danijela Vesić koji je rekao da su lekari prećuatli pad bebe, kao i da su ga uveravali da je sve prošlo u najboljem redu. Nekoliko sati mu se supruga javila uznemirujuće vesti, iako su mu doktori rekli da beba nema nikakve povrede, kada je urađen CT glave uočena je obostrana fraktura i hematom, a beba je hitno operisana.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading