DON MILA OPTUŽIO ZA DVA UBISTVA! Evo šta je DRITAN ABAZOVIĆ ODNEO U SPECIJALNO TUŽILAŠTVO CRNE GORE!

Autor:

Svet

06.09.2022

18:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crnogorski premijer ima čvrste dokaze da je Đukanović naložio likvidaciju Duška Jovanovića i Ive Pukanića.

DON MILA OPTUŽIO  ZA DVA UBISTVA! Evo šta je DRITAN ABAZOVIĆ ODNEO U SPECIJALNO TUŽILAŠTVO CRNE GORE!

Foto: eStock

Dritan Abazović u paktu sa Milom Đukanovićem

Dritan Abazović je specijalnom tužilaštvu Crne Gore dostavio hiljade stranica dokaza o mafijaškoj delatnosti predsednika Mila Đukanovića, među kojima je i umešanost u ubistvo glavnog urednika Dana Duška Jovanovića i vlasnika hrvatskog nedeljnika Nacional Iva Pukanića, saznaje Srpski telegraf iz izvora bliskih bezbednosnim strukturama u Crnoj Gori.

Njemu je dokaze dostavila jedna strana obaveštajna služba, rešena da okonča Milovu karijeru i pošalje ga u zatvor. U spisima koji se baziraju i na presretnutim i dešifrovanim razgovorima preko Skaj aplikacije, Đukanović je označen kao bos koji je kontrolisao šverc cigareta i kokaina, ali i naređivao da se uklone svi koji bi se usudili da o tome progovore, kao što su Jovanović i Pukanić.

RUKA PRAVDE

- Oni su platili glavom to što su istraživali šverc cigareta u Crnoj Gori. Moja vlada je pala i zbog rasvetljavanja tih ubistava s kojim imaju veze oni koji su uključeni u šverc cigareta, gde je Đukanović glavni - rekao je Abazović i time potvrdio naša saznanja.

Mada posle saslušanja nije želeo da govori o detaljima i imenima firmi i pojedinaca u Đukanovićevoj kriminalnoj hobotnici, on je ocenio da je crnogorski predsednik generator svega lošeg u ovoj državi.

Republika

Foto: Printscreen

Duško Jovanović

 

- Luke u Albaniji, Hrvatskoj i Crnoj Gori važne su ulazne tačke za protok kokaina u Evropi. Veći deo droge se transportuje u kontejnerima koji prevoze banane iz Latinske Amerike. Šverc cigareta usko je povezan sa švercom kokaina u Luci Bar. Morao sam da iskažem putokaz šverca cigareta u Crnoj Gori, kompletnu šemu šverca cigareta, uz šemu povezanih lica i kompanija. Šverc cigareta uzima najveći udeo u organizovanom kriminalu, moja teza ostaje da se rušenjem šverca cigareta ruši i piramida šverca kokaina. Vreme je da ruka pravde stigne do svih - rekao je Dritan.

ZAŠTITA "KAVČANA"

On je, kako se saznaje, tužiocu dostavio i dokaze da je šverc išao preko firme Bemaks (opširnije u posebnom okviru). Izvori Srpskog telegrafa kažu da nije slučajno da je istog dana kada je Abazović svedočio crnogorski portal Libertas objavio novu prepisku Milovih policajaca i pripadnika "kavačkog klana" Ljuba Milovića i Petra Lazovića, koja dokazuje njihovu direktnu umešanost u šverc cigareta preko Luke Bar. Prema porukama koje su Podgorici dostavili Evropol i Evrodžast, oni su u čet grupi na Skaju razmenili stotine poruka s izvesnim Totom.

- Milović u toj komunikaciji poručuje da pod kontrolom ima i crnogorsku i bosansku carinu i da bi nedeljno preko BiH mogao da provuče i po 1.000 kartona.

Republika

Foto: Printskrin/Youtube/Insajder Video

Ivo Pukanić

 

Bivši specijalni tužilac Milivoje Katnić, Milov čovek od poverenja i zaštitnik "kavčana", pokušao je još početkom 2021. da zaštiti Lazovića. Naime, on je na izveštaje Evropola odgovorio da je ovaj visoki funkcioner policije "bio na tajnom zadatku" u "kavačkom klanu" i, jednostavno, ignorisao sve dokaze protiv njega.

Medojević: Hobotnicu razgranao na ceo region

Jedan od lidera Demokratskog fronta Nebojša Medojević već godinama je Đukanovića javno nazivao vođom kriminalnog klana.

- Crnom Gorom upravlja mafija. To je odavno jasno, a sada, evo, počinju da se pojavljuju i dokazi. Naravno, na čelu te mafijaške hobotnice je Milo Đukanović. Jer, kada neko na tako visokoj državnoj funkciji bude optužen za najteža krivična dela, za zaštitu mafije koja je prebacivala tone droge i cigareta preko Crne Gore, onda je jasno da je u sve upleten i sam politički vrh - govorio je Medojević.

On dodaje da su dešifrovane poruke sa Skaja pokazale da su kriminalni klanovi rođeni u Crnoj Gori i da su se potom granali u okolne zemlje:

- Frekvencija tih poruka pokazuje da je Crna Gora sedište, odnosno centar mafijaške hobotnice koja je razgranata po čitavom regionu, ali glava je u Crnoj Gori.

- Međutim, sa Zapada je stigla direktiva da sve mora da se istraži do kraja, a akterima prete dugogodišnje robije - zaključuje naš sagovornik.

Keljmendi pere pare preko Bemaksa

Republika

Foto: Tanjug/AP

Naser Keljmendi

 

Firma Bemaks, koju je Abazović označio kao ključnu kariku u švercu cigareta, bila je svojevremeno tema pisanja opozicionih medija. Tako je portal Borba objavio da ova građevinska firma godišnje od poslova "od državnog interesa" zaradi blizu 10 miliona evra.


- Preko Bemaksa se pere novac jednog od mafijaških bosova Nasera Keljmendija. Iza pomenute grupe stoji Zoran Lazović, bivši visoki funkcioner Agencije za nacionalnu bezbednost (otac uhapšenog Petra, prim. aut.), kao i Duško Golubović i Milan Roćen, nekadašnji ministar inostranih poslova i savetnik Mila Đukanovića. Kao nominalni vlasnici, pominju se i Ranko Ubović i Aleksandar Aco Mijailović. Zvanično, vlasnik je Veselin Vesko Kovačević, ali on nije čovek koji odlučuje. U ovoj raspodeli Ubović i Mijailović su ljudi koji su se bavili u prošlosti raznim "poslovima" i koji su, kao takvi, bili u stanju da stvore vrlo široku i multietničku mrežu saradnika i "poslovnih" partnera" - navela je Borba.

Teško da će prijava "ugledati svetlost dana"


Stručnjak za bezbednost Miroslav Bjegović rekao je da krivična prijava protiv Đukanovića neće ugledati svetlost dana.

- Na taj način bi se saznalo pod čijom je zaštitom dosad bio - rekao je Bjegović.

Bonus video:

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading