Mala Pavlina razgalila srce i dušu Srbima u Brčkom! (VIDEO)

Autor:

Svet

28.07.2022

10:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zadrhtala je Sava kada je sinoć u Brčkom glas pustila mala Pavlina Radovanović, a zadrhtali su i duša i srce svakog od više od 1.000 Srba koji su se okupili da uživaju u anđeoskoj pesmi.

Mala Pavlina razgalila srce i dušu Srbima u Brčkom! (VIDEO)

Foto: Konzervativni klub Brčko

Orilo se Trgom mladih (nekada Trg Boška Perića Peše) "Oj, Kosovo, Kosovo" i "Vidovdan" u sklopu koncerta kosovsko-zavetnih pesama, a prisutni su mogli da uživaju i u izložbi ikona sestre Marije iz Manastira Jasenovac, čime je započela manifestacija Kosovsko raspeće od Jasenovca do "Oluje". Ovom manifestacijom obeležava se 27 godina od stradanja srpskog naroda u etničkom čišćenju Srpske Krajine.

- Kosovske pesme pevam od pete godine i trenutno mi je najdraža "Vila s Košara". Zato sam nju i otpevala na kraju koncerta - sa suzama u očima poručila je 13-dogodišnja Pavlina iz Orahovca posle sjajne večeri i druženja sa sestrama i braćom u Brčkom. Za kraj je glasno poručila: "Dogodine u Prizrenu"!

Republika

Foto: Konzervativni klub Brčko

Brčaci uživali u anđeoskom glasu male Pavline Radovanović iz Orahovca

Miloš Subotić, član Konzervativnog kluba iz Brčkog - organizatora događaja, rekao je da ova manifestacija, simboličnog naziva Kosovsko raspeće od Jasenovca do "Oluje", nosi univerzalnu poruku o slobodi.

- U isto vreme podsećamo na brojna raspeća koja je srpski narod prošao u 20. veku. Želimo da pokažemo da je to jedan kontinuitet, jedna te ista priča, ali da, uprkos tome, stojimo, postojimo i postojaćemo - istakao je Subotić.

Koncert i izložba bili su humanitarnog karaktera, te je doborovoljnim prilozima građana sakupljeno oko 3.170 evra za freskopis Crkve Uspenja Presvete Bogorodice u Orahovcu, Pavlininom rodnom mestu.

 

 

Na koncertu su nastupili i članovi etno-pevačke grupe Bosiljak, koja deluje pri Kulturno-umetničkom društvu "Joco Savić - Ilićka" i harmonikaš Drago Garić iz Brčkog.

Nakon koncerta, Pavlinu su obradovali članovi Udruženja navijača Crvene zvezde, koji su joj, uzevši u obzir da je Pavlina veliki navijač srpskog šampiona, uručili majicu "Delije Brčko".

Republika

Foto: UNCZ

 
Republika

Foto: UNCZ

U okviru ove manifestacije, 4. avgusta će na spomeniku srpskim braniocima Brčkog biti služen parastos, a planirana je i akademija na otvorenom.

Manifestacija se završava izložbom slika iz Donje Gradine, koja govori o stradanju Srba, Roma i ostalih antifašista. Organizatori su Srpsko prosvetno i kulturno društvo Prosvjeta i Konzervativni klub.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading