BELORUSIJA ULAZI U RAT, UDARIĆE NA KIJEV: Minsk od Moskve dobio samo jedan zadatak - eskalacija na pomolu?!

Autor:

Svet

20.06.2022

06:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rat na Istočnom frontu mogao bi da uđe u novu fazu pošto su spekulacije da bi Belorusija mogla da izvrši invaziju na Ukrajinu sve glasnije.

BELORUSIJA ULAZI U RAT, UDARIĆE NA KIJEV: Minsk od Moskve dobio samo jedan zadatak - eskalacija na pomolu?!

Foto: Tanjug/AP

Ukrajinski mediji navode da bi Minsk uskoro mogao da uđe u rat sa jednim zadatkom da otvori novi front.

- Naš izvor javlja da je Belorusija zaista pod pritiskom i da se spremaju za invaziju na Volinsku, Rivensku i, moguće, Kijevsku oblast. Njihov glavni zadatak je da „stvore” novi rat za Ukrajinu i otvore dva fronta - prenose Telegram kanali bliski Moskvi pozivajući se na ukrajinske medije.

Spekulacije da će se predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko pridružiti Kremlju i Vladimiru Putinu ponavljane su od početka invazije na Ukrajinu, ali je Minsk takve glasine u više navrata demantovao.

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

Inače, ukrajininski predsednik Volodimir Zelenski naveo je da će se u nedelji pred nama ratne operacije Rusije pojačati, imajući u vidu da Evropska unija razmatra da Ukrajini dodeli status kandidata za članstvo u toj organizaciji.

- Na početku smo "stvarno istorijske nedelje“ jer će se lideri 27 zemalja članica EU sastati ove nedelje da razgovaraju o procesu - naveo je Zelenski.

Lavrov: Neće uspeti

Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov naveo je da SAD neće moći da oduzmu Rusiji prava na sopstveni glas u međunarodnim poslovima.

- SAD neće moći da nateraju Rusiju da se pridržava pravila koja je izmislio Vašington - rekao je Lavrov u intervjuu za TV kanal "Rusija 1".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading