ĐOKOVIĆ ŠOKIRAO NAVIJAČE: Novak ZVANIČNO ODJAVIO Majami, ali to nije sve! (FOTO)

Autor:

Sport

16.03.2024

13:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zabrinuti fanovi čitaju između redova.

ĐOKOVIĆ ŠOKIRAO NAVIJAČE: Novak ZVANIČNO ODJAVIO Majami, ali to nije sve! (FOTO)

Foto: www.profimedia.rs

Novak Đoković će propustiti predstojeći Masters turnir u Majamiju, a ono što je bilo poznato pre dva dana, danas je dobilo zvaničnu potvrdu od najboljeg igrača svih vremena, koji se porukom na Instagramu obratio navijačima i organizatorima.

Republika

Foto: Instagram/Novak Djokovic

 

 

- Zdravo Majami, nažalost, neću igrati na Majami openu ove godine. U ovoj fazi moje karijere balansiram moj privatni i profesionalni raspored. Žao mi je što neću iskusiti jednu od najboljih i najstrastvenijih navijača na svetu. Radujem se takmičenju u Majamiju u budućnosti - napisao je Novak.

Niko od Novakovih navijača ne voli da čuje da je ovo poslednja faza njegove karijere, gde ipak prioritet stavlja na porodicu umesto na tenis.

Najbolji teniser planete ovakvu odluku je doneo nakon neuspešnog turnira u Indijan Velsu, gde je poražen u trećoj rundi od "laki luzera" Luke Nardija rezultatom 2:1 u setovima.

Za Đokovića je ovo jedan od najgorih početaka sezone u karijeri, jer je prethodno poražen u polufinalu Australijan opena od Janika Sinera, a do turnira u Indijan Velsu nije nigde nastupao.

Sredina je marta, Novak nema čak ni finale turnira, tako da su upaljene sve lampice za alarm.

Treba reći da su Đokovićevi prioriteti u poznom delu karijere drugačiji, sav fokus je na gren slem turnirima, a jedan od osnovnih ciljeva za ovu godinu su i Olimpijske igre u Parizu, gde će Nole pokušati da osvoji praktično jedni trofej u tenisu koji mu nedostaje.

Što se kalendara tiče, Đokovića očekuje spremanje za sezonu šljake, a protpostavka je da je prvi turnir na kom ćemo gledati Novaka Masters u Monte Karlu koji je na programu od 7. aprila.

Najbolji teniser svih vremena je očigledno odlučio da mu forma nije dovoljno dobra da bi mogao da se nadmeće za titulu u Majamiju, a kako ne pristaje na ništa manje, prebaciće fokus na šljaku.

Ostaje nada da će Đoković spremno dočekati naredne izazove i da će pokazati da je ovo samo loš period iz kog će izaći još jači.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading