ĐOKOVIĆ RASPAMETIO TENISKU LEGENDU! Moćne REČI Mekinroa o Novaku!

Autor:

Sport

23.01.2024

15:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski as eliminisao Tejlora Frica i izborio novo učešće u polufinalu prvog Grend slema.

ĐOKOVIĆ RASPAMETIO TENISKU LEGENDU! Moćne REČI Mekinroa o Novaku!

Foto: Tanjug/AP

Najbolji teniser sveta Novak Đoković je ušao u svoj ritam i svoju igru na Australijan openu, a posle plasmana u polufinale prvog grend slema u sezoni veliki Džon Mekinro je impresioniran srpskim teniserom. 

Legendarni američki teniser, koji radi godinama kao konsultant na Eurosportu, naglašava da je Đoković nivo tenisa doveo do potpunog ludila: 

Foto: Twitter.com/NFLUK/printscreen

Džon Mekinro

- Pre svega moram da čestitam Novaku, na početku je procenat njegovog servisa bio 20, ali na kraju je imao dosta aseva i dobrih servisa, dok je Fric servirao dobro tokom celog meča, imao je neke jake udarce. Ali i dalje je tokom ovog meča, iako je 15 brejkova sačuvao bio pod pritiskom non-stop. Novak se trudio da drugačije odigrava stvari, varijacije su došle do izražaja. Novak je sve držao pod kontrolom. Sve je uradio što je trebalo da se dobije ovaj meč. Izuzetan momak koji u 36-oj godini igra na ovakvom nivou, ta njegova glad je neverovatna. Ja sam znao da može da bude na ovakvom nivou, ali ovo je ludilo, apsolutno ludilo od nivoa tenisa, nešto slično dosad nismo videli - rekao je Mekinro.

Australijan open 2024

Prvi ovogodišnji grend slem turnir počeo je u nedelju, 14. januara, a završiće se 28. januara, kada će biti odigrana finala u muškom singlu, odnosno ženskom dublu.

Srbija u Melburnu ima samo jednu žensku predstavnicu, a to je Aleksandra Krunić, pošto su Olga Danilović i Natalija Stevanović ispale u kvalifikacijama, kao što je bio slučaj i sa Hamadom Međedovićem u muškoj konkurenciji. Međutim, u muškom singlu Srbiju predstavljaju Novak Đoković, Laslo Đere, Dušan Lajović i Miomir Kecmanović. Što se dublova tiče, svi koji igraju singl, osim Noleta, oprobaće se i u konkurenciji parova, a pored njih tu je i dubl specijalista Nikola Ćaćić.

Titulu na Australijan openu u muškom singlu brani neprikosnoveni Novak Đoković, koji je turnir u Melburnu osvajao već deset puta, a prošle godine je u finalu pobedio Stefanosa Cicipasa. Sa druge strane, u ženskoj konkurenciji je prethodne sezone pehar osvojila Arina Sabalenka, koja je u borbi za trofej savladala Elenu Ribakinu.

Ovogodišnji Australijan open igra se za ukupni nagradni fond od 52,3 miliona američkih dolara.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading