SVE POVREDE RAFAELA NADALA: Da li je ovo KRAJ KARIJERE za "Bika sa Majorke"!?

Autor:

Sport

07.01.2024

11:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Teniski svet je u šoku...

SVE POVREDE RAFAELA NADALA: Da li je ovo KRAJ KARIJERE za "Bika sa Majorke"!?

Foto: Tanjug/AP

Rafael Nadal

Rafael Nadal odustao je od učešća na Australijan openu, a vest je potvrdio na svojim društvenim mrežama.

Nadal je propustio gotovo čitavu prethodnu godinu, tenisu se vratio na turniru u Brizbejnu, poražen je od Džordana Tompsona, a zaradio je novu je povredu koja ga je udaljila sa terena.

U objavi na društvenim mrežama opisao je povredu mišića, u pitanju je ruptura, ali ne na istom mestu kao prethodna.

- Zdravo svima, tokom mog poslednjeg meča u Brizbejnu imao sam mali problem sa mišićem koji me je, kao što znate, zabrinuo. Kada sam stigao u Melburn, imao sam priliku da uradim magnetnu rezonancu i imam mikro rupturu na mišiću, ne u istom delu gde sam imao povredu i to je dobra vest. Trenutno nisam spreman da se takmičim na maksimalnom nivou u 5 setova. Letim nazad u Španiju da vidim svog doktora, da se lečim i odmorim - napisao je Nadal.

SVE NADALOVE POVREDE

Republika

Foto: Tanjug/AP

Rafael Nadal

 

Rafael Nadal jedan je od najboljih tenisera i najvećih šampiona u istoriji ovog sporta, a povrede su ga sprečile da bude još trofejniji.

Maltene da nema dela tela koji nije mučio Nadala, a lista problema je dugačka. Čak 12 puta je Rafu povreda udaljila sa terena. 

Od 2018. godine velike probleme Nadalu pravi abdomen, koji je samo u periodu od tada do danas povređivao čak tri puta, od kojih ga je u dva navrata u potpunosti pocepao.

Problemi sa desnim kolenom i otok levog zgloba su bile povrede koje je Nadal vukao 2019. godine.

Već 2003. godine Nadal izgubio Rolan Garos zbog povrede levog ramena, dok je iste godine na Australijan openu vukao probleme sa leđima.

Maler se tu nije prekinuo. Samo godinu dana kasnije na Olimpijskim igrama Španac je doživeo naprsnuće koščice šake, što je bila poslednja povreda u razmaku od dve godine. Bio je zdrav do 2009. godine, a tada je pokazao da će biti jedan od najboljih tenisera u istoriji.

Međutim, 2009. godine po prvi put doživeo je problem sa povredom koja će ga mučiti kroz karijeru - abdomen. Doduše, u pitanju je bila samo manja ruptura, ali je kasnije na Dejvis kupu u finalu protiv Argentine doživeo upalu tetive desnog kolena.

Period između 2010. i 2012. godine Nadal nikako neće pamtiti po dobrom, pošto je to bilo vreme tokom kog se možda i najviše povređivao. 

Australijan open je za njega nekako uvek bio "malerozan", pa je na dva vezana turnira u Melburnu doživljavao povrede, 2010. je pokidao tetivu kvadricepsa, dok je 2011. pokidao mišić zadnje lože, i to na meču protiv Rodžera Federera.

U međuvremenu ga je zadesila i upala reumatoidnog artitisa, zbog koje je pauzirao tri meseca.

Za malerozni kraj 2012. godine, Nadal je istu završio sa delimičnom rupturom patelarne tetive levog kolena, zbog koje je pauzirao čak sedam meseci.

Takođe, nešto kasnije, 2014. godine, španski teniser povukao je probleme i sa zglobovima

Stil igre i velika potrošnja uticali su na probleme, a uzevši u obzir da je Nadal već u poznim godinama, veliko je pitanje hoće li uspeti da se vrati nakon nove povrede.

Nadalovo prisustvo i rivalstvo sa Novakom Đokovićem definitivno nedostaje tenisu, a ostaje nada da će ova dva velika asa odmeriti snage još koji put u karijeri.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading