NOVAK KONAČNO DOBIJA SVOJ TEREN U AUSTRALIJI? Đokoviću se smeši VELIKO PRIZNANJE!

Autor:

Sport

05.01.2024

20:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ponovo se otvorila rasprava oko starog pitanja.

NOVAK KONAČNO DOBIJA SVOJ TEREN U AUSTRALIJI? Đokoviću se smeši VELIKO PRIZNANJE!

Foto: www.profimedia.rs

U poslednje vreme ponovo je počelo da se šuška da li bi centralni teren na Australijan openu, koji trenutno nosi ime "Rod Levjer" arena mogao da se zove po Novaku Đokoviću.

Upravo o tome je govorio direktor velikog turnira u Australiji, čuveni Kreg Tajli, koji smatra da bi to bio lep gest prema najboljem igraču na svetu, ali da postoji jedna prepreka ka tom cilju.

- Ja sam prvi koji bi to podržao takav predlog. Ono što je Novak uradio na Australijan openu zaslužuje veliko poštovanje i smatram da bi to bila velika čast. Ali, to nije tako jednostavno realizovati, i za tako nešto mora da se poklope kockice - poručio je Tajli.

Foto: www.profimedia.rs

Novak Đoković

Potom se dotakao onoga što trenutno onemogućava ovu divnu ideju. 

- Za razliku od preostala tri gren slema mi nismo vlasnici objekta. Rolan Garos, Vimbldon i US open, odnosno federacije ovih zemalja, poseduju stadione, a mi ga iznajmljujemo. Zato mi i nemamo pravo promene imena. Vlasnik je država Viktorija u kojoj je Melburn. Mi ceo objekat iznajmljujemo od njih i veoma smo zadovoljni što ulažu novac u renoviranje i unapređenje- dovršio je Tajli.

Podsetimo, Novak je igrač sa najviše osvojenih titula na turniru u Australiji. Trenutno u svojoj vitrini ima deset trofeja iz Melburna, a pored toga je i vlasnik rekorda za najviše uzastopnih pobeda u finalu sa tri trofeja u nizu. Ovaj uspeh je dostigao u dva navrata, prvi put 2011. i 2013. godine, i drugi, između 2019. i 2021. godine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading