SRBIJA OSTALA BEZ FINALA! Italijani će se boriti za "salataru"

Autor:

Sport

25.11.2023

18:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski tim je i u dublu poražen sa 6:4 i tako su se naši momci oprostili od finala

SRBIJA OSTALA BEZ FINALA! Italijani će se boriti za "salataru"

Foto: Starsport

ĐOKOVIĆ/KECMANOVIĆ - SINER/SONEGO 3:6, 4:6

Srpski tim nije uspeo da se plasira u finale Dejvis kupa pošto su sa 2:1 poraženi od Italijana. Prvi poen za naše momke doneo je Miomir Kecmanović koji je bio bolji od Lorenca Musetija sa 2:1, zatim je Novak Đoković istim rezultatom poražen od Janika Sinera.

Pitanje plasmana u finale odlučeno je u dublu, gde su Italijani bili bolji 6:3, 6:4. Naš tim tako nije uspeo da uđe u borbu za "salataru", koju smo osvojili poslednji put 2010.
Đoković nakon velikog uspeha na Završnom turniru u Torinu, nije uspeo da zabeleži novi trijumf u Španiji.
Ostaje veliki žal što naši momci nisu mogli da se dočepaju ovog trofeja. Italijani će se u velikom finalu sastati sa Australijom koja je bila bolja od Finske. 

DRUGI SET

Mnogo bolje je Srbija startovala u drugom setu. Italijani su dobili prvi poen, a onda Srbija u nizu četiri. Međutim, više je nego očigledno da se naš tim muči protiv Italijana. Jedan od najdužih gemova u meču, nažalost, pripada Italijanima.


I ovog puta je mreža imala veliki uticaj, i ovog puta je sreća bila na strani Italijana. Ali ni Srbi se ne predaju. Novak i Miša vraćaju brejk. Srpski dubl je iskoristio prvu brejk šansu i vratio se u set. Siner je protiv Novaka spasao tri vezane brejk lopte i sad je bilo isto. 

 

PRVI SET

Italijani su veoma mučili naše tenisere. Može se reći da su bili i u psihološkoj prednosti, posebno nakon trijumfa Sinera nad Đokovićem. Zbog toga je Siner i u dublu bio neumoljiv, posebno na servisu. 

Republika

Foto: Starsport

Srpski navijači

 


Pravo niotkuda Italijani prave brejk na servis Đokovića. Imali su neverovatnu sreću, u nekoliko navrata ih je mreža spasavala. Pred kraj prvog seta Đoković i Kecmanović su uspeli malo da se razmrdaju, a tad su se i navijači srpski probudili. Međutim, Italijani su bili sigurniji u završnici i poveli su sa 6:3. 

 

 

Dejvis kup reprezentacije Srbije i Italije odlučiće u dublu ko će se plasirati u finale i igrati protiv Australije za trofej.

Republika

Foto: Starsport

 

 

Prvo je Miomir Kecmanović savladao Lorenca Musetija sa 2:1, a onda je Novak Đoković sa 2:1 poražen od Janika Sinera.

 

 

Najavljeno je da će dubl za Srbiju igrati Novak Đoković i Dušan Lajović, a za Italiju Simone Boleli i Lorenco Sonego.

Međutim, selektori su u poslednjem trenutku promenili plan. Ostaje da se vidi dali će naša reprezentacija uspeti da zabeleži ovu važnu pobedu. I tako posle 13 godina napadnu čuvenu "salataru", koju je naš tim podigao poslednji put 2000.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Dule

25.11.2023 20:20

Sada da skoče bez padobrana