KRALJ JE KRUNISAN: Novak Đoković PODIGAO PEHAR!

Autor:

Sport

13.11.2023

16:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najbolji teniser na svetu!

KRALJ JE KRUNISAN: Novak Đoković PODIGAO PEHAR!

Foto: Ap photo

Novak Đoković je pobedom nad Holgerom Runeom na Završnom ATP mastersu u Torinu obezdedio prvo mesto na kraju sezone, a ovo će mu biti osmi(rekordni) put da će godinu završiti na čelu teniskog karavana.

Pre meča Aleksandra Zvereva i Karlosa Alkaraza dobio je pehar i obratio se navijačima.

- Kruna sezone! Završiti godinu kao broj jedan je san svakog tenisera. Jedna od najtežih stvari koje mogu da se urade u našem sportu. Uz grend slem biti broj jedna, to su dugo godina bile najvažnije stvari za sve igrače. Da budem u stanju da stojim ovde, blagosloven sam zbog toga. Hoću da zahvalim svima, Goranu, Marku Miljanu, Karlosu, svima koji su bili sa mnom. To je timski napor. Ovde stojim sam, ali jedva čekam da proslavimovo sa njima. Ovo je veliko dostignuće i jako sam ponosan na to - rekao je Novak Đoković.

 

 

Od danas će Nole biti na 399. nedelji koju počinje kao lider najboljih tenisera sveta, a već sledeće, 20. novembra, dan posle završetak turnira u Torinu biće i zvanično probijena magična granica - 400.

Takođe, već sada je izvesno da će Novak provesti najmanje 406 nedelja na čelu ATP liste, jer od januara mu ne može niko ništa. 

Novak je poručio da je upisivanjem ove pobede već ispunio cilj u Torinu, ali sigurno da ni na ovaj turnir nije došao samo da učestvuje.

Naredni duel Novaka očekuje u utorak od 21.00, protivnik će mu biti Janik Siner.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading