RAČUNICA JE JASNA! Poznato šta TREBA Novaku da ostane PRVI na svetu do kraja godine!

Autor:

Sport

15.09.2023

12:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U tom slučaju Karlos Alkaraz ne bi mogao da ga prestigne.

RAČUNICA JE JASNA! Poznato šta TREBA Novaku da ostane PRVI na svetu do kraja godine!

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković i Karlos Alkaras

Najbolji teniser sveta Novak Đoković se posle osvajanja US Opena vratio na prvo mesto ATP liste i sa ubedljivih 3.260 bodova više od drugoplasiranog Karlosa Alkaraza, preuzeo primat.

Iz sadašnjeg ugla, ta prednost je ogromna, međutim, lako bi moglo da se desi da Nole kraj godine ne sačeka na tronu.

Zbog toga će primarni cilj rekordera po broju grend slem titula (24) da sačuva 2.850 bodova, stečenih prošle godine u isto ovo vreme.

Novak je, podsetimo, osvojio je turnir iz 250 serije u Tel Avivu, zatim Astani (500 ATP poena), da bi potom igrao finala u Parizu i Torinu. Što se tiče prestonice Francuske, nije uspeo da podigne pehar, ali na završnom Mastersu jeste.

Foto: Tanjug/AP

 

Sve to zahteva veliku energiju da se ponovo ostvari, a i sam Đoković je naglasio da verovatno do tog redosleda neće ni doći.

On je trenutno u Valensiji gde sa reprezentacijom Srbije traži prolaz na finalni turnir Dejvis kupa, dok mu posle toga predstoji da odgovori na mnogo pitanja koja su, čini se, mnogo manja od onih na koje je već dao obrazloženje.

Novak će u Australiji, na prvom grend slemu u novoj 2024. godini juriti rekordnu 25. titulu s četiri najveća ATP turnira, kojom bi pretekao legendarnu Margaret Kort i osamio se na čelu najuspešnijih.

Dok se to ne desi, odbrana poena će biti težak samo zbog činjenice da to Đokoviću uopšte nije prioritet. Pretpostavlja se da će "preskočiti" Astanu, dok je njegov trener Goran Ivanišević najavio da Srbina nećemo gledati na kineskoj turi u Pekingu (500) i Mastersu u Šangaju (1.000 poena).

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

Ipak, najsigurnije je da će Nole učestvovati na Mastersima u Parizu i Završnom u Torinu. Pride, ako mu se ukaže šansa, najveći prioritet ove godine će biti juriš na trofej Dejvis kupa sa Srbijom.

Sve ovo ukazuje da bi moglo da dođe do lake smene na čelu, pogotovo imajući u obzir da Karlos Alkaraz brani jako mali broj bodova do kraja godine. Španac se u periodu posle US Opena pojavio samo u Astani, Bazelu i Parizu, te prošao kao bos po trnju.

U Astani je ispao odmah nakon prvog meča, u Bazelu je stigao do polufinala i osvojio 180 bodova, dok je predao Holgeru Runeu u četvrtfinalu Bersija. Zato "Karlitos" mora da odbrani samo 360 bodova do kraja 2023. i da učinkom u narednim mesecima mogao bi da se vrati na tron.

Međutim, ključevi su u rukama Novaka, sve zavisi od njega samog, ali kako stvari stoje, reprezentacija i učešće u Parizu i Torinu su za sada prioriteti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading