ĐOKOVIĆ KRSTIO SINA: Datum koji je izabrao ima posebnu simboliku

Autor:

Sport

12.09.2023

16:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Svečani čin održan u Crkvi Svetog Marka u Beogradu.

ĐOKOVIĆ KRSTIO SINA: Datum koji je izabrao ima posebnu simboliku

Foto: instagram.com/whoisilija

Novak Đoković prisustvovao je svadbi brata Đorđa i njegove izabranice Saške Veselinov na današnji dan pre godinu dana, a nije propustio ni njihovu prvu godišnjicu čak ni zbog osvajanja US opena i rekordnog 24. grend slema. Naime, Nole je požurio iz Njujorka za Beograd kako bi prisustvovao krštenju svog prvog bratanca, jer su Đole i Saška rešili da malog Aleksandra krste baš na dan svoje godišnjice braka.

Foto: Nikola Mutić

Saška i Đorđe Đoković

Tačno godinu dana posle venčanja par je krstio sina Aleksandra i to u istoj Crkvi Svetog Marka u Beogradu. Činu uvođenja u hrišćanstvo prisustvovali i najbolji teniser sveta Novak, njegova supruga Jelena, deca Stefan i Tara, kao i svi članovi najužih porodica Đoković i Veselinov. Interesantno, uz svog brata i roditelje bio je Marko Đoković u društvu svoje devojke. Njegovo prisustvo dodatno je obradovalo sve jer su nedavno isticali koliko im je teško što se on udaljio od porodice i što živi u Marbelji i retko dolazi.

Foto: printscreen/instagram.com/saskaveselinov

Novak na krštenju bratanca Aleksandra

Svečanost se poklopila sa Novakovim osvajanjem trofeja na drugom kraju sveta, što je potvrdila i ponosna mama na Instagramu podelivši stori svoje drugarice uz poruku "godinu dana kasnije" i "naš Aleksandar", napisala je uz kratak snimak na kojem se vidi obred krštenja.

Foto: printscreen/instagram.com/saskaveselinov

 

Podsetimo, čin krštenja dece veoma je važan u porodici Đoković. Tako je i Novak, koji još uvek nije krstio naslednike Stefana i Taru, o tome govorio u više navrata. Međutim, Nole i Jelena krštenje dece ne planiraju da obave u Beogradu, već je najbolji teniser sveta otkrio da bi voleo da to bude na Kosovu i Metohiji odakle potiču njihovi koreni.

- Želim da se vratim na Kosovo, sa suprugom Jelenom, da tamo krstimo našu decu, osmogodišnjeg Stefana i petogodišnju Taru. Znam da je ta tema veoma osetljiva. Da sukob i dalje postoji, trenutno ne sa oružjem, ali se oseća napetost. Ne želim da se bavim politikom, ali za svakog Srbina Kosovo je srce, ono je centar naše kulture, našeg identiteta, naše tradicije, naše vere - rekao je nedavno Novak.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading