NOVAK BEZ NJEGA NE MOŽE: Jedan član Srbinovog tima je zaslužan što je on TENISKA ZVER

Autor:

Sport

06.09.2023

15:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prijaju mi naši razgovori, ima mnogo životnog iskustva, rekao je Đoković.

NOVAK BEZ NJEGA NE MOŽE: Jedan član Srbinovog tima je zaslužan što je on TENISKA ZVER

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković igraće u polufinalu US opena protiv Amerikanca Bena Šeltona u nameri da nastavi put kao rekordnom 24. grend slemu i mestu među besmrtnima. Novak na tom putu ima veliku podršku porodice, a pre svega svog tima u kojem se tačno zna svačija uloga. U prvom planu je njegov trener Goran Ivanišević, ali kako je Nole otkrio Hrvat nije najvažniji u njegovoj ekipi.

Marko Paniki je moj kondicioni trener koji je u tom poslu već više od 35 godina. Ima fakultetsko obrazovanje biomehanike, anatomije, posture tela – to su tehničke stvari koje su jako važne u razumevanju celog kinetičkog lanca kod određenog udarca. Sa servisom imam najviše problema u održavanju nivoa i ritma na ovom turniru, pa o tome najviše razgovaram s njim i sa Goranom - rekao je Novak, pa nastavio:

- Prija mi razgovor sa Markom jer ulazimo u sitnice, ulazimo u suštinu – pokušavamo da razumemo šta prouzrokuje neku grešku u tom kinetičkom lancu, neki pokret koji napravim i koj izazove pogrešno izvođenje. To radimo na treninzima, u danima kada nemam mečeve. Njegova uloga je velika, staložen je, mnogo ima životnog iskustva i u svojoj oblasti, ali i iz psihologije. Dosta vremena provodimo zajedno i dosta razgovaramo, on je sa mnom na pripremama još od kondicionog dela. Dobro se poznajemo i komunikacija nam je temeljna.

Republika

Foto: instagram.com/marco_panichi1

Novakov tim

Osvrnuo se Novak i na komunikaciju sa svojim timom tokom mečeva. Ona je ponekad otvorena, ponekad u šiframa, a često na ivici svađe.

Tokom mečeva, to su specifični signali ili podsetnici na stvari koje smo se dogovorili uoči izlaska na teren. Sva četvorica mi komuniciraju, to zavisi od momenta, uvek kažem: "Rođo (Miljan Amanović), Rođo, ti" pošto on ima krajiški glas, njega čujem i kad je buka, ha-ha. Goran i Marko imaju malo slabije glasne žice, pa ih teže čujem. Svako ima svoju ulogu, pronalazimo načine da mi pomognu u meču. Razgovarali smo o tome, sada je koučing dozvoljen i želim da ga iskoristim maksimalno, pogotovo u trenucima kada osećam da nešto ne ide kako bih voleo, a ne mogu možda u tom trenutku to sâm da osvestim, i da pronađem rešenje. Dobro je imati sa strane nekoga ko te poznaje i ko može da primeti šta radiš pogrešno i da ti skrene pažnju - zaključio je Novak.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading