BRITANSKI NOVINAR NEMA DILEMU: Đoković OSVAJA kalendarski grend slem - samo Nadal može da ga zaustavi!

Autor:

Sport

14.06.2023

14:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sjajne reči na račun našeg asa.

BRITANSKI NOVINAR NEMA DILEMU: Đoković OSVAJA kalendarski grend slem - samo Nadal može da ga zaustavi!

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

Srpski teniser Novak Đoković je na sjajan način okončao Rolan Garos, pošto je u velikom finalu porazio Kaspera Ruda sa 3:0, čime je stigao do svoje treće grend slem titule u Parizu.

Takođe, trijumfom u Bulonjskoj šumi je došao do svoje 23. najveće titule, čime se osamio na prvom mestu večne liste, pošto je iza sebe ostavio Rafaela Nadala, koji sada ima 22 grend slem pehara.

Posle osvajanja trofeja u Parizu, britanski list "Telegraf" je odlučio da napiše pohvalan tekst o našem asu, a uradio ga je novinar ovog lista, Sajmon Brigs.

- Ljudi su mislili da će izgubiti! Od Karlosa Alkarasa! Momka koji je imao lepu seriju na US Openu (dok je Novak bio odustan po osnovu nedobijanja vize), ali nikada pre nije otišao dalje od četvrtfinala na Rolan Garosu! I nisu to bili samo kladioničari, bukmejkeri. Bilo je tu tuce analitičara, trenera i bivših legendi koji su smatrali da će Alkaras protrčati kroz polufinale u petak na talasu svoje kreativnosti i maštovitosti. Izražavali su svoja viđenja jednoglasno, tako da sam počeo da se pitam, šta sam to propustio? - piše Brigs.

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković posle finala protiv Kaspera Ruda

Ističe da je Đoković izgubio samo četiri puta na grend slemovima, otkako je rešio problem sa laktom.

- Njegov CV pokazuje četiri poraza na slemovima otkako je rešio problem sa laktom. Dva mu je naneo Rafael Nadal na Rolan Garosu, treći je stigao onom diskvalifikacijom kada je linijskog sudiju pogodio lopticom u vrat, poslednji, unikatan slučaj gde Đoković nije uspeo da odigra značajno je bilo finale US Opena 2021, gde su ga stres i iscrpljenost doveli do toga da plače sa licem zaronjenim u peškir protiv Danila Medvedeva - dodao je Brigs.

Zatim je rekao i da nema osobe koja može Noletu da se suprotstavi u meču na tri dobijena seta, osim Rafaela Nadala.

- Sa Nadalom koji je na rehabilitaciji posle operacije kuka i preskače ostatak sezone, nema nijedne osobe sa takvim znanjem i fizičkim kapacitetom da obori Đokovića u pet setova - dodao je.

Za kraj, bavio se i Karlosom Alkarasom, najvećim Novakovim izazivačem na ATP turu.

- Kako Alkaras može da premosti jaz? Možda će on i njegov trener, bivši broj jedan, Huan Karlos Ferero, biti u stanju da destilišu dovoljno informacija iz ta dva sata na Šatrijeu. Iskustvo je dragoceno, i neko može da posumnja da će mu trebati još nekoliko pre nego što istinski bude spreman. A dotle će Đoković kompletirati kalendarski slem i početi da se pita može li da ide do 30 titula. Što je verovatnije, počeće da igra sa još većom slobodom i tečnije sad kada je osvojio titulu broj 23 i ne mora više da brine o vrhu liste. Osim ako Alkaras ne sazri brže nego što očekujem, jedine stvari koje mogu da zaustave Đokovića su manjak motivacije ili povreda. Ako želite sliku tenisa budućnosti, pomislite samo na Đokovićeve Asiks patike na svim vrstama podloga tokom meseci koji nam dolaze - zaključio je kolumnista Telegrafa.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading