JEZIV SNIMAK SA NOVAKOM U PRVOM PLANU KRUŽI INTERNETOM! Šta je to Kundalini joga i kako se Đoković sprema za meč? Zlonamernici ga napadju! (VIDEO)

Autor:

Sport

14.01.2023

18:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najbolji teniser na svetu - maestro belog sporta!

JEZIV SNIMAK SA NOVAKOM U PRVOM PLANU KRUŽI INTERNETOM! Šta je to Kundalini joga i kako se Đoković sprema za meč? Zlonamernici ga napadju! (VIDEO)

Foto: Starsport/ilustracija/printscreen/Youtube

Srpska as i najveći teniser svih vremena Novak Đoković, poznat je po specifičnim priprema za mečeve. Od meditacije i joge, pa sve do ishrane, Novak je postavio visoke standarde u svetu sporta.

Uneo je niz novina zbog čega je često na udaru, jer tu su uvek oni koji koristi sve protiv jednog od najboljih sportista u istoriji čovečanstva.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

Novak je često bio meta napada, a razlog tome su različi pogledi na svet, ishrana kao i sam način života. To su "daleka španska sela" za obične smrtnike, ali Novaka je, baš taj alternativni naćin života vinuo među zvezde.

Đoković se već deset godina pridržava striktnih pravila u ishrani!

Ovo su samo neki od primera:

Iz ishrane izbaciti gluten i mlečne proizvode
Šećer svesti na minimum
Ishranu bazirati na povrće, pasulj, ribu, orašasto voće, semenke, sočiva
Izbegavati crveno meso
Najveći deo obroka bi trebalo da bude biljnog porekla
Hranu bi trebalo žvakati što duže kako bi se dobro svarila
Hranu bi trebalo uskladiti sa potrebama tela
Popiti čašu mlake vode čim se probudite

Pored načina ishrane Novak je poznat i po upražnjavanju joge, odnosno meditacije.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Novak Djokovic (@djokernole)

 

- Gusenica je spremna da postane leptir, lebdeća joga, antigravitaciono istezanje. Najbolje ikada. Spajdermen radi na svojoj fleksibilnosti - napisao je Novak Đoković tokom pripreme za duel Australijan opena 2021. godine protiv Tejlora Frica.

Reč je o "lebdećoj jogi" koja pomaže postizanju bolje razgibanosti, a obrnuti položaji (inverzija) podstiču telo da „izvlači“ maksimum u antigravitacionom stanju. Pored toga ona utiče i na endokrini sistem, oboljšava cirkulaciju, oslobađa i „podmazuje“ kičmene diskove što vrlo efikasno deluje protiv bolova u leđima.

Novak je upražnjavao i tzv "kundalini" jogu, pa je baš zbog toga bio na meti mnogih zlonamernika. Jedan od video snimaka koji kruže "netom" nosi naziv, "Novak u kandžama demona", a sve pomenute kundalini joge. 

Uvek će se naći neko da osporiti uspehe Novaka Đokovića. Zlonamerni kritičari su uvek tu, međutim, Nole nije radio ništa pogrešno. Samo je tražio dodatne načine kako bi se motivisao i radio na svom duhu i telu. Rezultati idu Novaku na ruku, kao i enormna popularnost koju je stekao toko bogate karijere.

Nadamo se da će i na predstojećem Australijan openu ponovo pokazati ko je najbolji na svetu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (1)

Loading
Neko

15.01.2023 11:54

Nisam zatucani ortodoksni matorac, ali svima treba da je jasno jedno: bilo kakva vrsta JOGE se nikako ne uklapa u HRISCANSTVO! Ali nikako... Gotovo svako poistovecivanje konkretne vezbe joge sa nekom pozom zivotinje je u direktnoj korelaciji sa obozavanjem zloga, tj. sotone... tako bar kazu ortodoksni mudraci (ne mislim na vladike i SPC) Noletu svaka cast, ali mislim da je on pre svega Hriscanin, i to treba da ostane!