TUGA U GRČKOJ: U 42. godini preminuo dvostruki olimpijski vicešampion

Autor:

Sport

14.10.2022

11:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Užasne vesti stižu iz Grčke.

TUGA U GRČKOJ: U 42. godini preminuo dvostruki olimpijski vicešampion

Foto: Youtube/PrintScreen/OPEN

Aleksandros Nikolaidis

Aleksandros Nikolaidis, nekadašnji grčki tekvondista, preminuo je u 42. godini života nakon dvogodišnje borbe sa retkom vrsta raka, prenose grčki mediji.

Nikolaidis je pred svoju smrt objavio izuzetno potresnu poruku, u kojoj se posebno zahvalio svom lekaru.

 Ako čitate ovu poruku, to znači da sam ja otišao na bolje mesto. Za dve godine izmučen sam borbom sa rakom. Imao sam redak tip kancera, NUT kancer, za koji trenutno devet od deset grčkih lekara koji čitaju ovu poruku, verovatno čuju prvi put u životu i sigurno će tek sad prvi put čitati o tome. Moj lekar je pomerio nebo i zemlju ne bi li me spasio. Nisam se nikad zapitao zašto ja jer se može dogoditi svakome. Odlazim kao srećan čovek. Ispunili su mi se snovi - piše u oproštajnoj poruci Nikolaidisa.

Nikolaidis je svojevremeno bio jedan od najpopularnijih sportista u Grčkoj. Osvajao je srebrne medalje na OI 2004. i 2008. godine. Takođe, 2008. godine je bio jedan od sportista koji je nosio olimpijsku baklju na njenom "putu oko sveta". Nosio je i Grčku zastavu na otvaranju Olimpijskih igara u Londonu 2012. godine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading