BEZ TRUNKE BLAMA! Bosanci izveli sramotnu prevaru!

Autor:

Sport

08.06.2022

08:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bruka u komšiluku!

BEZ TRUNKE BLAMA! Bosanci izveli sramotnu prevaru!

Foto: Starsport

Futsal u beogradskoj Areni

Skandal u Bosni i Hercegovini! Fudbalski savez optužen je da su zdravi igrači navodno nastupali na Evropskom prvenstvu za osobe sa dijabetesom u malom fudbalu!

Naše komšije su najbolje na Starom kontinentu, ali već godinama falsifikuje dijagnoze.

Prema navodima "Nezavisnih", "najslađa reprezentacija" kako je nadimak Bosanaca, napravila je prevaru svetskih razmera.

DOKTOR REŠIO PAPIRE

Bosanci su triput bili šampioni Evrope (Dia Euro), a sve je otkrio Centar za istraživačko novinarstvo.

Nekadašnji selektor Saša Vitković i igrač Zijad Karčić tvrde da je ulazak lažnih dijabetičara u reprezentaciju omogućio njen osnivač i klupski doktor Midhat Mujić.

On je pisao lekarska uverenja da boluju od dijabetesa, davao im instrukcije kako da se ponašaju da se ne bi otkrilo da su zdravi.

GARANCIJE OD KC SARAJEVO

Doktor je slao organizatorima EVRO uverenja o bolesti igrača i garanciju ni manje ni više neko od Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu.

Uoči prvenstva Evrope 2017. godine Zidaj Karčić i golman Amer Šarić su postali deo reprezentacije, a Karčić je istakao da je njegova potvrda o bolesti bila lažna.

Neposredno pre Evropskog prvenstva  2017. godine Zijad Karčić i golman Amer Šarić su postali novi reprezentativci. Obojica su dobili potvrde o bolesti, a Karčić je potvrdio da je njegova potrvda bila lažna.

ŠOKANTNA ISPOVEST

Tačno je da smo lažirali taj papir da bih otišao u Bukurešt na EURO. Napisano mi je da imam dijabetes tip 1 - ispričao je Zijad.

Doktor Mujić mu je dao aparat za merenje šećera u krvi i trakice koje je mora da nosi tokom takmičenja.

Na kraju mu je i objasnio kako treba da se ponašao ako organizatori sprovedu kontrolu krvi.

FINGIRAO INSULIN

Ako bi mene neko pitao: jesam, dijabetičar sam, imam tip 1 i da pokažem taj papir na kojem je to napisano - otkrio je Karčić.

- Ulogu dijabetičara sam glumio i tokom okupljanja reprezentacija na ručkovima u zajedničkom restoranu, fingirao sam davanje insulina tako što sam na kožu prislanjao dozer sa čepom - završio je ispovest Zijad Karčić

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading