PUBLIKA SVIM SILAMA UZ SRPSKOG BORCA: Spektakl u Areni (VIDEO)

Autor:

Sport

28.10.2021

12:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ove nedelje je u beogradskoj "Štark Areni" otvoreno Svetsko prvenstvo u olimpijskom boksu.

Republika

Foto: M.S

Sve je spremno za mečeve

Na defileu ponosno je mahao srpskom trobojkom Veljko Gligorić, koji danas brani boje srbije u ringu uz veliku podršku prisutne publike. 

Srpski bokseri su do sada ostvarili maksimalan učinak. Bokseri koji predstavljaju Srbiju na Svetskom prvenstvu u Beogradu plasirali su se u drugo kolo borbe za titulu najboljeg na planeti. Pavel Fjodorov je na samom početku razbio Davida Gevorkijana iz Nemačke sa 5:0 i najavio da će drugi takmičarski dan biti više nego uspešan.

Nakon njega, u ring je od srpskih boraca kročio Almir Memić, koji je u srednjoj kategoriji (do 75 kilograma) zabeležio pobedu protiv Luisa Ričardsona iz Engleske. Memić je boksovao staloženo, i stigao do trijumfa na bodove ukupnim rezultatom 4:1.

Sadam Magomedav u meču teške kategorije, posle gubitka prve runde (2:3) furioznim tempom u naredne dve i nokdaunom u finišu borbe, savladao je Emira Bujukdaka iz Turske odlukom sudija 4:1

Na šampionatu će učestvovati 650 boksera iz 103 zemlje. Srpski nacionalni tim nastupiće sa 12 takmičara, među kojima je i Veljko koji se bori u perolakoj kategoriji (do 57kg), u konkurenciji 44 takmičara.

Nakon održanog žreba naš reprezentativac je saznao i svog protivnika. U prvom kolu snage će odmeriti sa vicešamponom Azije, Esenbekom Ulu iz Kirgistana.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading