SREDNJOŠKOLCI VOLE SPORT: Sjajna akcija beogradskih škola u ova teška vremena!

Autor:

Sport

28.12.2020

13:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Besplatna akcija "Sam se snađi u kući sportski rekvizit potraži" uspešno je završena u beogradskim srednjim školama.

RepublikaFoto: Školski sport

Akciju je podržao sekretarijat za sport i omladinu Grada Beograda a sproveli je Beogradska asocijacija za školski sport i Savez za školski sport Srbije. Licencirani instruktori osmislili su vežbe kod kuće za decu srednjoškolskog uzrasta sa rekvizitima koji su sastavni deo svakog doma. Projekta se sastojao iz 3 faze, što je podrazumevalo izradu edukativnog filma, obilazak srednjih škola u svim opštinama gde su rađene edukacije i usledio je nagradni online konkurs gde su učenici sami osmislili koje su to vežbe prikladne u kućnim uslovima.

RepublikaFoto: Školski sport

- Pojekat je naišao na lep odziv, u ovo malo neobično vreme. Zadovoljna sam jer su ga zajedno sprovele dve velike školsko sportske organizacije. Cilj projekta je bio da se deci na zabavan način predstavi vežbanje kod kuće i motivišemo ih na pokret koji je jako bitan za zdravlje i pravilno odrastanje – istakla je gradska sekretarka za sport i omladinu, nekada uspešna rukometna reprezentativka, Dragana Pešić Belojević.

Proglašena su i tri najbolje prvoplasirana učenika: 

1. mesto – Andrej Đurić (Zemunska gimnazija) - https://www.youtube.com/watch?v=nrT6Edvg2_k,

2. mesto – Teodora Živković (Deseta beogradska gimnazija „Mihajlo Pupin“) - https://www.youtube.com/watch?v=GlVvEmO1GCA ,

3. mesto - Sara Maksić (Petnaesta beogradska gimnazija „Patrijarh Pavle“) - https://www.youtube.com/watch?v=x7-n69S-6Xk .

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading