ŠOK-ODLUKA FIBA: BEZ SRBA na Olimpijskim igrama u Parizu!

Autor: M. M.

Sport

06.03.2024

21:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Okruženje, pak, ima svoje predstavnike.

ŠOK-ODLUKA FIBA: BEZ SRBA na Olimpijskim igrama u Parizu!

Foto: pixabay.com

Međunarodna košarkaška federacija (FIBA) nedavno je objavila spisak od 40 mogućih sudija koji će biti odabrani da sude na predstojećim Olimpijskim igrama u Parizu. Izuzetno je zanimljivo da na ovoj listi nema nijednog arbitra iz Srbije, iako su se na spisku našli arbitri iz zemalja okruženja poput Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Slovenije.

Od 40 arbitara sa šireg spiska, njih 19 je već sudilo na prethodnim Olimpijskim igrama u Tokiju, dok je 32 bilo deo sudija na prošlogodišnjem Mundobasketu. Zanimljivo je da je čak 11 sudija učestvovalo na Svetskom prvenstvu za žene u Australiji. Ovo ukazuje na veoma iskusnu grupu sudija koja će biti odabrana za Olimpijske igre u Parizu.

Na listi se nalaze sudije iz čak 29 različitih zemalja, a interesantno je i to da petina njih čine žene - ukupno osam sudija. Ovo se uklapa u FIBA projekat "Žene u košarci" i predstavlja nastavak napora da se promoviše ravnopravnost polova u ovom sportu.

Ukupno gledano, spisak sudija za Olimpijske igre u Parizu obećava visok nivo iskustva i raznovrsnost, iako izostanak sudija iz Srbije izaziva pažnju u našoj javnosti. S obzirom na već dokazanu kompetentnost i iskustvo sudija koje će biti odabrane, možemo očekivati i nadati se da će košarkaški turnir na Olimpijskim igrama u Parizu na leto biti vođen na vrhunskom nivou.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading