U NAREDNE DVE GODINE KOJE ĆU PROVESTI OVDE MOŽEMO NA FAJNAL-FOR! Ledej RAZGALIO Grobare pa otkrio ČIJE ponude je ODBIO!

Autor:

Sport

25.01.2024

19:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Postao je miljenik navijača.

U NAREDNE DVE GODINE KOJE ĆU PROVESTI OVDE MOŽEMO NA FAJNAL-FOR! Ledej RAZGALIO Grobare pa otkrio ČIJE ponude je ODBIO!

Foto: Starsport

Jedan od najvažnijih šrafova ekipe Željka Obradovića Zek Ledej dao je za "Jurohups" obiman intervju u kom je, između ostalog, istakao da su poslednjeg leta grčki velikani Panatinaikos i Olimpijakos bili zainteresovani za njega.

Da, postojalo je interesovanje oba kluba i veoma sam zahvalan na tome. Odlučio sam da ostanem ovde i da nastavim dalje da rastem. Trener je rekao da želi da gradi tim za Fajnal for, a pošto je već bio na toliko završnih turnira tokom karijere, to sam ozbiljno uzeo u razmatranje. Pošto su još neki odlučili da ostanu, osetio sam da imamo dobre šanse da u naredne dve godine dođemo do cilja”.

Prilikom donošenja odluke logično je sagledao sve stvari.

Porodica i ja smo se uvek savetovali. Naravno, tu je novac, jer kao profesionalni sportista znam da imam samo određeni broj godina u kojima mogu da ga zaradim. Nije ovo posao, nisam doktor da radim 50 godina i stalno primam platu. Imaš desetak dobrih godina, najboljih u smislu kada su noge i glava u optimalnom stanju. Ljudi moraju da shvate da igrač treba da razmišlja o porodici, komforu, ali i da donosi dobre odluke“.

Naravno, velikih uticaj na njegov ostanak bila je i činjenica da je kapiten Kevin Panter produžio ugovor sa klubom. 

Mnogo je važno kad ostaneš sa dobro poznatim licima. Naš tim se dosta promenio, izgubili smo nekoliko bitnih igrača i trebalo nam je malo vremena da pronađemo hemiju. Ali, sada hvatamo zalet i želimo da to iskoristimo“.

Crno-beli su prošle sezone bili nadomak Fajnal fora, imali 2-0 protiv Real Madrida u seriji koja će se dugo prepričavati…

Očigledno je da bi se plasirali na Fajnal for, ali prosto ne možeš da se stalno vraćaš na ono što je bilo, jer onda ne možeš da nastaviš da ideš dalje“.

Pre nego što je zaigrao u Humskoj, Zek Ledej je igrao kod Dejvida Blata u Olimpijakosu, Šarunasa Jasikevičijusa u Žalgirisu i Etorea Mesine u Olimpiji Milano.

Svi oni su potpuno različiti ljudi. Tako su i moja iskustva sa njima bila drugačija, ali sam svuda pobeđivao i naučio dosta toga. Znajući da mogu da igram kod najzahtevnijih trenera i da sa njima mogu da nastavim dalji rast i razvoj, definitivno se osećam blagosloveno“.

Evroliga je iz godine u godinu sve jača.

Konkurencija je sve veća i bolja. Kada pogledate ekipe od vrha, do dna tabele, ludo je koliko je nivo talenta porastao. Potpuno je drugačije od vremena kada sam prvi put zaigrao Evroligu. Nema slobodnih večeri, ranije ih je bilo, ali sada ih nema uopšte. Zato glavom moraš da budeš svakog dana u svakoj sledećoj utakmici“.

Posle dokazivanja u Evropi, Ledej kaže da razmatra i odlazak NBA.

Naravno. To mi je bio san od malih nogu, zato i radim jako svaki dan, svako leto da bih napredovao i bio bolji na oba kraja terena. Ako bih uspeo da stignem do NBA, bio bih igrač uloge, igrao jako i koristio svaku šansu. To je ono što želim da radim uvek kada sam na visokom nivou“.

NBA liga sve više gleda ka Evropi, a nije bilo tako kada je Ledej dolazio na ovu stranu Atlantika.

Za pet godina će možda i pola NBA lige činiti evropski igrači. Kao Amerikanac, nikada nisam verovao da ću to videti, jer sam rastao uz asove kao što su Trejsi Mekgrejdi, Kobi Brajant… Na početku novog milenijuma je bilo jako malo evropskih igrača, sada pogledajte koliko je tu talentovanih momaka. To je ono lepo u košarci, postaje globalni sport“, zaključio je Zek Ledej.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading