PRAZNIK KOŠARKE U SRBIJI! DAN KADA JE ZEMLJA PODELJENA NA CRVENO I CRNO-BELO! Evo GDE možete UŽIVO gledati VEČITI DERBI!

Autor:

Sport

04.01.2024

06:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Očekuje nas treći ovosezonski duel između Crvene zvezde Meridianbet i Partizana.

PRAZNIK KOŠARKE U SRBIJI! DAN KADA JE ZEMLJA PODELJENA NA CRVENO I CRNO-BELO! Evo GDE možete UŽIVO gledati VEČITI DERBI!

Foto: Starsport

Večiti derbi

Košarkaši Crvene zvezde Meridianbet dočekaće danas od 20.00 časova ekipu Partizana u okviru 19. kola najelitnijeg evropskog takmičenja. Drugi ovosezonski večiti derbi u Evroligi je pred nama, a euforija kod navijača oba kluba polako dostiže vrhunac.

Crveno-beli u ovaj duel ulaze nakon ogromne pobede u Istanbulu nad Fenerbahčeom, dok crno-beli igraju fantastično u Evroligi gde su pre dva dana "samleli" Asvel u Areni. Na istom mestu igraće protiv večitog rivala, ali pred gostujućim navijačima, što će predstavljati veliki adut tima sa Malog Kalemegdana.

Janis Sferopulos je istakao da je fokus najbitniji.

- Derbi je uvek derbi, vrlo važna utakmica za nas. Igramo na domaćem terenu, pred našima navijačima, očekujemo tešku utakmicu kao i uvek. Nevezano za to kakve su ekipe ovakve utakmice su unikatne, imamo iskusne igrače u ovom tipu utakmica, moramo biti fokusirani umom i telom - izjavio je stručnjak crveno-belih.  

Republika

Foto: Republika

Republika na Sferopulosovom obraćanju

Najtrofejniji evropski stručnjak Željko Obradović veruje da ovaj duel dolazi u dobrom trenutku za oba tima.

Utakmica više u Evroligi, ali protiv najvećeg mogućeg protivnika za nas, Crvene zvezde Meridianbet. Izgleda, u dobrom trenutku i za njih i za nas. Oni su odigrali odličan meč protiv Fenerbahčea, mi protiv Asvela. Nadamo se da će biti dobra utakmica - rekao je Obradović i potom saopštio loše vesti za "grobare":

Svi su dobro sem Zeka Ledeja koji nije trenirao, Trifunović je počeo da radi, Aleksa takođe malo sa loptom, ali mislim da će biti isto kao protiv Asvela, rastužio je crno-bele trener.

Crno-beli su pred svojim navijačima pobedili u prvom ovosezonskom derbiju.

- Igrači poznaju koševe, ovaj ambijent, biće malo drugačije ovog puta. Treba biti koncentrisan, znamo šta je naš posao - rekao je Obradović i posebno nahvalio jednog košarkaša rivalske ekipe:

- Topić igra odlično. Već u ovim godinama pokazuje dozu zrelosti, koja je neuobičajena. Lično mislim da će sledeće godine biti veoma visoko plasiran na NBA draftu. Sigurno da je veliko pojačanje za Zvezdu, izuzetno dobro i pametno igra, zaključio je iskusni stručnjak.

Utakmicu možete uživo pratiti na kanalu Sport Klub 1, kao i na lajv-blogu portala Republika.rs.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading