ATAMAN OTKRIO TAJNU POBEDE PROTIV ZVEZDE MERIDIANBET! Ključna je bila odbrana na OVOM igraču crveno-belih!

Autor:

Sport

29.12.2023

09:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ergin Ataman oglasio se posle pobede nad klubom sa Malog Kalemegdana.

ATAMAN OTKRIO TAJNU POBEDE PROTIV ZVEZDE MERIDIANBET! Ključna je bila odbrana na OVOM igraču crveno-belih!

Foto: Starsport

Ergin Ataman

Košarkaši Crvene zvezde Meridianbet ostali su praznih šaka na gostovanju Panatinaikosu u okviru 17. runde Evrolige. Crveno-beli su izgubili ubedljivim rezultatom 82:65, te će na nove uspehe u Evropi morati da sačekaju do sledeće godine.

Upadljivo je kako Miloš Teodosić, verovatno najzvučnije ime kluba sa Malog Kalemegdana nakon odlaska Šabaza Nejpira, nije pronašao put do koša nijednom. Bivši igrač CSKA uspeo je da ubeleži samo tri asistencije i jedan skok u porazu, što trener Atinjana smatra ključnim za pobedu svog tima.  

- Smatram da smo zaista dobro počeli utakmicu. Plan nam je bio da izvršimo veliki pritisak na Miloša Teodosića. Pritisli smo ga sa Kalaicakisom, koji je odlično odradio posao i zadržali smo ga. To je bila ključna odbrana. Istu odbranu smo igrali i na Nemanji Nedoviću i kontrolisali smo igru - izjavio je Ataman. 

Foto: Starsport

Ergin Ataman, trener Panatinaikosa

Potom se dotakao igre svoje ekipe, za koju ne smatra da je bila perfektna. 

- Iskreno, ofanzivno nismo igrali baš najbolji meč, promašili smo mnogo šuteva, imali smo nizak procenat ubačenih trojki, ali je odbrana bila odlična. Uzmite u obzir da je Zvezda prošle nedelje ubacila Makabiju 99 poena, a mi smo ih zadržali na 65. Važna pobeda za nas, prvu polusezonu smo završili na četvrtom mestu - naglasio je turski stručnjak. 

Crvena zvezda Meridianbet trenuntno zauzima 15. poziciju na tabeli Evrolige sa šest pobeda iz 17 duela. Panatinaikos posle pobede dočekuje Novu godinu na mirnom četvrtom mestu sa deset pobeda i sedam poraza. 

 

Standings provided by Sofascore

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading