SFEROPULOS POSLE BAJERNA: "Videli smo svetlo na kraju tunela i idemo ka njemu"!

Autor:

Sport

02.11.2023

21:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Trener Zvezde Meridianbet zadovoljan nakon premijernog trijumfa na klupi novog tima.

SFEROPULOS POSLE BAJERNA: "Videli smo svetlo na kraju tunela i idemo ka njemu"!

Foto: Starsport

Janis Sferopulos je došao do prve pobede sa ekipom Crvene zvezde Meridianbet, pošto je njegov tim slavio u šestom kolu Evrolige protiv Bajerna sa 74:68.

Grčki strateg je posle meča izneo utiske.

- Želim da čestitam igračima na ovoj pobedi. Ona pripada njima, jer su dali srce i borili se do kraja da bi ostvarili trijumf. Kao što shvatate, bili smo pod velikim pritiskom, zato smo bili nervozni i pravili greške na početku utakmice - rekao je Sferopulos, koji je imao jasnu poruku na pauzi:

- Pričali smo na poluvremenu  i rekli da moramo da budemo više fokusirani na košarku, da radimo proste stvari i tako dolazimo do poena. Ovo je pokazalo naš karakter, momci nisu odustajali i to mi se najviše sviđa. Borili su se do kraja.

Sferopulos je objasnio da je ova pobeda od krucijalne važnosti za buđenje ekipe.

- Kao što ste videli, igrali smo veoma dobru odbranu na kraju. Ofanzivno nismo bili sjajni, nismo dali mnogo poena. Ova pobeda je mnogo važna na psihološkom planu i mi ćemo nastaviti u tom pravcu. Znamo da moramo da unapredimo igru, da igramo sa još više samopouzdanja. Želim da kažem veliko hvala što su nas podržali u ovako teškoj situaciji. Bili su naš šesti igrač i pomogli da pobedimo veoma dobar tim kao što je Bajern. Morali smo da nađemo opcije da zatvorimo njihove velike igrače, utrčavanja. Mislim da su naši visoki igrači odradili dobar posao i dali dosta poena iznutra. u pravom pravcu smo usmerili ekipu. Ovo je veoma važan psihološki momenat. Vidimo svetlo na kraju tunela i idemo ka tome - naglasio je Grk.

Utakmicu su obeležili zvižduci za Šabaza Nejpira, koji ne igra kako se očekivalo.

Foto: Starsport

Nejpir

- Znamo da Šabaz u jako teškoj situaciji, on je igrač koji može da napravi razliku i brine za ekipu, veoma je osećajan. Pshihološki prima mnogo na sebe, on je dobra osoba, samo treba da stekne samopouzdanje. Trenutno ne prikazuje ono što želi da prikaže i ono što mi hoćemo - kaže Janis i dodaje:

- Na kraju kada sam ga vratio dobio je aplauze. Ima razočaranih navijača, ali posle toga su ga podržavali. Publika je odradila odličan posao, podržala naš tim i ona je potrebna. Jer Crvena zvezda treba da prevaziđe težak trenutak, da kao familija prebrodimo sve i da igramo što bolje. Nisam pričao o povredama, ali Nedović je jako bitan i nedostaje nam. Daje nam mnogo više solucija. Takođe, Lazić je odličan igrač, sa mnogo iskustva. Kada imamo pun roster, onda ćemo moći da implementiramo našu filozofiju.

Sferopulos ističe da ekipa može još mnogo bolje.

- Nismo igrali na visokom nivou, zbog psihologije. Možemo da unapredimo igru na viši novo. Verujem u rad, kako napredujemo i da ćemo prebroditi sve što nam se dešavalo - zaključio je Sferopulos.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading