POZNAT ČITAV KOSTUR MUNDOBASKETA: Evo ko Srbiji stoji na putu do SVETSKE TITULE!

Autor:

Sport

03.09.2023

17:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sada je jasno kojih osam selekcija ostaje u borbi za zlato na šampionatu.

POZNAT ČITAV KOSTUR MUNDOBASKETA: Evo ko Srbiji stoji na putu do SVETSKE TITULE!

Foto: star sport

Reprezentacija Srbije

Košarkaška reprezentacija Srbije pobedila je Dominikansku Republiku sa 112:79 (29:15, 27:20, 31:15, 25:26) u meču grupe I, i tako je u direktnom duelu uspela da obezbedi plasman u četvrtfinale Mundobasketa.

Na taj način je naš tim izborio mesto među osam najboljih država na svetu, a po završetku ostalih mečeva, postalo je jasno sa kim će se Srbija boriti za titulu u Manili.

Naime, Litvanija je pobedila Ameriku, pa će upravo selekcija sa Baltika biti naš rival u četvrtfinalu. Taj duel je na programu u utorak.

Dan kasnije se igra drugi meč sa te strane žreba, u kom se sastaju Slovenija i Kanada, pa će protiv jedne od ove dve selekcije Srbija igrati u polufinalu, ako pre toga pobedi Litvance.

Što se tiče druge strane, Amerikanci su porazom od ekipe Kazisa Maksvitisa sebi "bukirali" duel sa Italijom, a taj meč je takođe na programu u torak. Pobednik ovog susreta će se u borbi za finale boriti sa boljim iz meča u kom će igrati Nemačka i Letonija, koji će se odigrati u sredu.

Jasno je kojih osam ekipa je u borbi za titulu, a sada svaka reprezentacija, pa i Srbija, zna ko su im potencijalni rivali do titule šampiona sveta.

Treba podsetiti i da će dve najbolje evropske ekipe obezbediti mesto na Olimpijskim igrama, koje se naredne godine igraju u Parizu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading