PEŠIĆ DEFINITIVNO PRESEKAO: Evo kojih 12 "orlova" leti na Mundobasket

Autor:

Sport

21.08.2023

17:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Selektor Srbije doneo tešku izuzetno odluku.

PEŠIĆ DEFINITIVNO PRESEKAO: Evo kojih 12 "orlova" leti na Mundobasket

Foto: Starsport

Košarkaška reprezentacija Srbije pobedom je stavila tačku na pripremni period uoči Mundobasketa, pošto je u poslednjoj kontrolnoj utakmici savladala Brazil.

"Orlovi" su na Kup solidarnosti u Šenženu otputovali sa 13 igrača u sastavu, a selektor Svetislav Pešić je najavio da će konačan spisak za Svetsko prvenstvo saopštiti u četvrtak, 24. avgusta.

Međutim, čini se da je Pešić u generalnoj probi pred planetarni šampionat već dao naznaku kome bi mogao da se zahvali pred poslednji rez.

Srbija je protiv Brazila igrala bez Nikole Milutinova i Bogdana Bogdanovića, a od ostalih 11 košarkaša u rosteru, selektor samo jednom nije pružio šansu.

U pitanju je Aleksa Radanov!

Republika

Foto: Starsport

Aleksa Radanov

Dakle, to bi trebalo da znači da će nekadašnji biser Crvene zvezde Meridianbet biti prekobrojan, a da će Srbiju na Svetskom prvenstvu predstavljati sledećih 12 igrača:

Stefan Jović, Aleksa Avramović, Bogdan Bogdanović, Marko Gudurić, Vanja Marinković, Ognjen Dobrić, Nikola Jović, Dejan Davidovac, Boriša Simanić, Nikola Milutinov, Filip Petrušev i Dušan Ristić.

Podsetimo, Mundobasket će se ove godine igrati od 25. avgusta do 10. septembra, a domaćini će biti Filipini, Japan i Indonezija.

Srbija će se takmičiti u B grupi, zajedno sa Južnim Sudanom, Kinom i Portorikom.

Vaše mišljenje o tome koliko "orlovi" sa ovim sastavom mogu da urade na Svetskom prvenstvu, možete izneti u sledećoj anketi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading