TEŽE NEGO ŠTO SE OČEKIVALO: Srpkinje preko Velike Britanije do četvrtfinala Evropskog prvenstva!

Autor:

Sport

20.06.2023

22:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jovana Nogić sa 16 poena briljirala u Stožicama.

TEŽE NEGO ŠTO SE OČEKIVALO: Srpkinje preko Velike Britanije do četvrtfinala Evropskog prvenstva!

Foto: fiba.basketball

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije savladala je Veliku Britaniju u osmini finala Evropskog prventsva 66:60. Naše devojke su tako obezbedile plasman u četvrtfinale, a protivnik izabranicama Marine Maljković biće Belgija.

 

 

Nimalo lak posao nije imala ekipa Marine Maljković protiv Velike Britanije. Pitanje pobednika je bilo rešeno tek u finišu utakmice, do tada su oba tima imala šanse za trijumf.

Najbolja u našim redovima bila je Jovana Nogić koja je ubacila 16 poena uz tri skoka i jednu asistenciju, a uz nju je bila dvocifrena i Ivon Anderson koja je dodala 10 poena uz po tri uhvaćene lopte i dodavanja.

 

 

Kod Otrvljanki, najefikasnija je bila Fagbeni sa 20 poena, dok je Angve bila centralna njihova figura sa po 13 poena i skokova.

Sada su poznati svi parovi četvrtfinala. Pored duela Srbija - Belgija, za plasman u polufinale boriće se Španija - Nemačka, Mađarska - Češka i Francuska - Crna Gora.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading