NAGRADA ZA BOL I PATNJU SRBIJE: Zavio nas je u CRNO i zbog toga dobio AVION

Autor:

Sport

22.12.2022

17:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Neverovatno.

NAGRADA ZA BOL I PATNJU SRBIJE: Zavio nas je u CRNO i zbog toga dobio AVION

Foto: Starsport

Nikola Jokić i Dejan Davidovac

Košarkaška reprezentacija Italije odigrala je dobar turnir Evrobasketa i u osmini finala eliminisala Srbiju. Selektor Đanmarko Poceko je bio "arhitekta" tog uspeha i tamošnja nacionalna aviokompanija objavila je da će se zbog svih uspeha u njegovu čast jedan avion zvati "Đanmarko Poceko".

 

 

Poceko je karijeru je započeo u Udinama, potom se nakratko preselio u Livorno, a zatim je u Varezeu proveo najveći deo igračkih godina, pošto je tamo boravio od 1994. godine, pa sve do 2002. godine. Između ostalih je još igrao za Fortitudo, Saragosu, Himki, Orlandinu i Trst.

U trenerske vode "uplovio je" upravo iz Orlandine i Varezea, ali je nekako nama najupečatljiviji utisak ostavio kao trener nekadašnje Cedevite u Zagrebu. Otuda njegova jučerašnja izjava da će ga žena "prebiti", pošto je i sam istakao da je na Balkanu proveo najbolje vreme svog života i verovatno dodatno "oblikovao" svoj identitet.

U poslednjih par odina radio je kao trener Fortituda, Dinamo Sasarija, Olimpije iz Milana, pre nego što je preuzeo ulogu selektora Italije. Kao trener je prošle godine postao šampion najveće zemlje Apenina, a uz to je osvojio i Kup.

Sva puta je bio šampion Hrvatske, kao i osvajač Kupa, dok je 2017. godine osvojio i Superkup ABA lige, stekavši renome na našim prostorima. Još tada smo ga poznavali kao veoma temperamentnog i energičnog, kako skače po parketu i utiče na sudije da promene svaku odluku koja ide na štetu njegovog tima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading