Sve je dogovoreno: Igor Kokoškov pronašao novi angažman u NBA ligi!

Autor:

Sport

07.07.2022

06:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nekadašnji selektor srpske košarkaške reprezentacije nalazi se pred novim izazovom u karijeri.

Sve je dogovoreno: Igor Kokoškov pronašao novi angažman u NBA ligi!

Foto: Starsport

Velika očekivanja imala je domaća sportska javnost od Igora Kokoškova kada je u novembru 2019. godine preuzeo naš nacionalni tim. Međutim, rukovođenje srpskom košarkaškom reprezentacijom nije dalo očekivane rezultate pa je Kokoškov nakon nepune dve godine napustio selektorsku poziciju i vratio se u NBA ligu gde je tokom prethodne sezone bio asistent u ekipi Dalasa.

Ovoga leta pred pedesetogodišnjim stručnjakom su novi izazovi.

Naime, Igor Kokoškov je postavljen za asistenta u ekipi Bruklina gde će pomagati prvom treneru Stivu Nešu.

Interesantno je napomenuti da će ovo biti deveti NBA klub u kojem će Kokoškov raditi. Pre Bruklina na istoj poziciji nalazio se i u ekipama LA Klipersa, Detroita, Finiksa, Klivlenda, Orlanda, Jute, Sakramenta i Dalasa, a jedino je u sezoni 2018/19 obavljao funkciju prvog trenera u Finiksu.

Foto: Tanjug/AP

Luka Dončić i Igor Kokoškov

 

Kada je reč o "Starom kontinentu" Igor Kokoškov je na početku svoje trenerske karijere obavljao sve trenerske funkcije u OKK Baogradu, a bio je i trener mlađih kategorija Partizana. U sezoni 2020/21 bio je i glavni trener istanbulskog Fenerbahčea.

Najveći selektorski uspeh Kokoškov je ostvario 2017. godine kada je nacionalnu selekciju Slovenije doveo do zvanja evropskog šampiona.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading