HRANI DŽUKELU DA TE UJEDE: Srpski lekari spasili Šaćirijevu nogu, a on našem narodu vraća sramnim provokacijama

Autor:

Sport

02.12.2022

17:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaler Švajcarske koristi svaku priliku da uvredi Srbe.

HRANI DŽUKELU DA TE UJEDE: Srpski lekari spasili Šaćirijevu nogu, a on našem narodu vraća sramnim provokacijama

Foto: Starsport

Fudbalska reprezentacija Srbije u petak od 20 časova igra odlučujući meč grupne faze Svetskog prvenstva, protiv selekcije Švajcarske, a pred taj meč je u centru pažnje jedan od najboljih igrača "Sajdžija" Đerdan Šaćiri.

Aktuelni fudbaler Čikaga je na prošlom Mundijalu, u Rusiji, gol koji je dao Srbiji proslavio tako što je rukama formirao simbol dvoglavog orla.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Đerdan Šaćiri i Granit Džaka provociraju Srbe

Od tada, u prethodne četiri i po godine je u svakoj mogućoj situaciji provocirao naš narod, što gestovima na terenu, što objavama na društvenim mrežama.

Ipak, omalenog fudbalera koji je rođen u Gnjilanu 1991. godine, bi trebalo da bude sramota, pošto se nikada u životu ne bi bavio fudbalom, niti bi mogao normalno da hoda, da nije bilo srpskih lekara.

Naime, pre 31 godine je Šaćiri iz majčinog stomaka izašao sa deformitetom desnog stopala, zbog kog je olako mogao da nikad nema normalan život. Ipak, na njegovu sreću, izlečen je intervencijom u beogradskoj Univerzitetskoj dečijoj klinici u Tirošvoj.

Republika

Foto: Starsport

Đerdan Šaćiri i Aleksandar Mitrović u raspravi

- Šaćiri je rođen sa urođenim deformitetom desnog stopala. Stopalo mu je bio okrenuto na unutrašnju stranu zbog nedostatka prostora u stomaku majke. Odmah po rođenju poslat je iz Gnjilana u Vranje, a potom u Beograd u Tiršovu. Tamo ga je lečio naš čuveni doktor, stručnjak za takve deformitete - otkrio je jednom prilikom za "Informer" dobro obavešten izvor.

Jedan istaknuti srpski doktor je tada primenio "Ponsetijevu metodu", kako mali Đerdan ne bi morao da ide na rizičnu operaciju stopala.

Ova metoda je tek tada počela da se primenjuje. Podrazumeva nošenje korektivnih longeta u trajanju od pet do osam nedelja. Kasnije se detetu pravi posebna obuća koju nosi do treće godine života - dodao je izvor.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
Vuk07

02.12.2022 17:43

Ja volim svoje Srbe i svoju Srbiju. Pa nece valjda da diže tri prsta da bi nama bio dobar. Svako teži svojemu. Ostavimo da ako veceras pobedimo Svajcarce nece biti orla. Ali ako izgubimo svi jedanajest igraca pokazivace sa Secirijem i Djekom sakama orla. Pobedio i sve ce doci na svome.