MILOJEVIĆ OPREZAN PRED DERBI: "Ovo je POSEBNA utakmica, odlučiće TRENUTAK INSPIRACIJE"!

Autor:

Sport

08.03.2024

16:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Trener crveno-belih imao je opširno izlaganje.

MILOJEVIĆ OPREZAN PRED DERBI: "Ovo je POSEBNA utakmica, odlučiće TRENUTAK INSPIRACIJE"!

Foto: Starsport

Fudbaleri Crvene zvezde i Partizana odigraće sutra od 17.00 časova drugi ovosezonski večiti derbi u okviru Superlige Srbije, a pre "utakmice nad utakmicama" obratio se trener crveno-belih Vladan Milojević.

Počeo je čestitkom.

- Kao prvo, stvarno bih želeo da čestitam praznik svim ženama. Mislim da, u svakom slučaju ne treba samo da obeležavamo osmi mart, nego svaki dan, jer su žene dobra i lepa bića, koja podele radost i daju nam radost. Bez žena niko od nas ne bi ni bio ovde. Poželeo bih im svima puno zdravlja i Bog neka ih čuva.

Pa je nastavio o utakmici i kadrovskim problemima.

- Derbi kao derbi... Jedna utakmica koja je najznačajnija za srpski fudbal. Ono što je dobro i pozitivno jeste to što će biti pun stadion. Očekujemo dobro navijanje i dobru utakmicu. Dešava se da na derbiju ne bude dobar fudbal, ali nadam se da ćemo uspeti i jedni i drugi da pokažu najbolje što mogu. I ove nedelje smo se pripremali na najbolji mogući način. Ništa drugačije se nismo spremali, nego za druge utakmice. Ne iz razloga jer je derbi i Partizan, nego smo mnogo puta pričali da je mnogo teže pripremati ostale utakmice, nego sam derbi. Igrači su svesni, igrali su, znaju šta znači... Utakmica nosi tri poena i ništa više, ali ima i onaj drugi detalj, a to je prestiž kod obe ekipe. Očekuje nas jedna uzbudljiva utakmica. Znate da smo imali kadrovskih problema na meču sa TSC-om, znam da će to biti pitanje, ali ne mogu da vam kažem ništa još uvek. Očekujem današnji trening, da vidimo u kakvoj situaciji smo i na koje igrače ćemo moći da računamo.

Republika

Foto: Starsport

Vladan Milojević

 

Zna i šta će sutra biti ključno.

- Derbi puno puta odlučuju nijanse. Šta će to biti, ja to ne znam. Ali, do sada se pokazalo dosta puta... Jedna lopta, detalj, greška... Neki minuti praznog hoda, dekoncentracija mogu da odluče derbi. Obično su to utakmice tvrde, čvrste jake, sada mi pričamo o taktikama, sigurno je i Partizan spremao utakmicu sa nekim taktičkim zamislima kao i mi. Videćemo da li će tu biti nekog nadmudrivanja. Ove utakmice su nešto posebno, i stvarno je neukusno i nemoguće odrediti koji je detalj koji će odlučiti.

Zna i Milojević koliko je ovaj meč važan za sve u Srbiji.

- Derbi ovde je svetkovima, i najveći događaj sportski je i Zvezdi i Partizanu. Ima u Evropi mnogo derbija, ali sigurno je da su kod nas emocije u derbiju izraženije nego u drugim zemljama.

Pričao je i o Aleksandru Kataiju, kao i o startnoj postavi.

- Kad već pitate za Saleta, polako se vraća. Biće sa nama, sve to ide kako treba. Videćemo. Danas imamo ne samo za njega, nego i za ostale igrače, i videćemo posle treninga.

- Posle današnjeg treninga, znaććemo na koje igrače ćemo računati sutra, tako da ćemo se tadas i opredeliti, jer sigurno da neke stvari, i neki bonusi nam remete neke stvari u timu. U ovom trenutku nemam čistu sliku što se tiče startne postave.

Milojević ne smatra da će ova utakmica odlučiti šampiona

- Sigurno je utakmica sa Partizanom nešto specifično. Ima još utakmica, šest regularnih kola, sedam u plej-ofu. Negde oko 40 bodova u igri, tako da sad da pričam o pritisku, ono na šta sam ja fokusiran je to da mi uspostavimo naš model igre, i da gledamo da sve zavcisi od nas, i da damo sve od sebe. Sigurno, svesni smo da je Partizan ispred nas, i zbog tog boda neki favorit. Mi smo ti koji treba da radimo ono što smo i do sad, i mislim da smo od utakmice do utakmice imali neki napredak, tako da videćemo sutra. Znate da smo imali raspored, sve su bile ekipe iz gornjeg dela tabele, pretedenti za ili titulu, ili izlazak u Evropu, tako da videćemo sutra kako će izgledati.

Osvrnuo se i na prethodni duel dva rivala.

- Generalno, gledao sam tu utakmicu u decembru, ali nešto posebno nismo analizirali. Ipak mislim da ta i ova utakmica neće imati nekih dodirnih tačaka. Što se tiče Partizana, mislim da su oni jesenji deo, ekipa koja veže toliko pobeda je za respekt. Igora znam odavno, posvećen, vredan, jedan dobar trener, koji svoju emociju unosi, i prenosi. On je moj "Topolac", pored Aranđelovca, pa da kažemo da smo i komšije. U svakom slučaju, imam pozitivno mišljenje o njemu i pohvalno za njegov rad i trud za sve ovo vreme.

- Ovde kod nas, mogu da vam kažem da i mi utakmice koje smo odigrali, sve su bile različitog tipa. Tako i Partizan ovo što je igrao, i oni su igrali sasvim različite utakmice, i protiv Radnika, i protiv Javora, tako da, danas ne možemo da kažemo da li je neka ekipa dobra u odbrani ili u napadu. U svakom slučaju, jedna ekipa koja zna šta hoće na terenu, i sad u zavisnosti od utakmice, tako vam se neki put i namesti, ako jurite neki rezultat, bićete ofanzivniji, ili ako čuvate rezultat, bićete defanzivniji, promeniti stil igre. Mislim da nije Partizan slučajno tu gde jeste, i to je činjenica, ne možemo da pričamo drugačije. Očekujem sutra jednu dobru utakmicu - zaključio je Vladan Milojević.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading