GOSPODIN IGOR DULJAJ: Evo ŠTA JE REKAO pred večiti derbi trener Partizana!

Autor:

Sport

08.03.2024

11:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Džentlmenski kao i uvek.

GOSPODIN IGOR DULJAJ: Evo ŠTA JE REKAO pred večiti derbi trener Partizana!

Foto: Starsport

Iskoristio je Igor Duljaj priliku da čestita rođendane beogradskim i novosadskim crveno-belima pred početak konferencije.

Pred 172. večiti derbi protiv Crvene zvezde, trener Partizana Igor Duljaj napravio je jedan gospodski potez pre razgovora o onome šta njegovu ekipu očekuje u subotu.

 

 

Naime, Duljaj je iskoristio priliku da čestira rođendane Crvenoj zvezdi i Vojvodini i tako pokazao da rivalstvo treba da postoji samo na terenu.

- Prvo moram nešto da kažem, zbog medijske tišine koja je vladala nisam bio u prilici da čestitam SD Crvena zvezda 79. rođendan kao i FK Vojvodina 110 godina postojanja. To je ono što bi trebalo da se radi, umesto da se pišu neka saopštenja. Želim im puno uspeha, jer to znači da ćemo, ako oni budu bolji, i mi iz nas uzvući ono što je najbolje - poručio je Duljaj.

Potom se prisutnima obratio kapiten crno-belih Svetozar Marković

Republika

Foto: Starsport

 

 

- Očekivanja su kao i uvek. Očekuje nas teška utakmica kao što je bio i prethodni derbi. Na nama je da se pripremimo maksimalno, damo maksimum. Što se tiče mog zdravlja, nisam trenirao sedam dana. Danas ću odraditi prvi ekipni trening. Posle treninga ćemo odlučiti da li sam spreman. Daću sve od sebe da budem - istakao je  Marković.

Potom je Duljaj govorio o zdravstvenom biltenu igrača. 

- Posle današnjeg treninga ću odlučiti ko će igrati sutra. Imamo malo problema po tom pitanju, nadam se da će i Marković moći da odigra, videćemo u kakvoj je stanju i Saldanja. Imam neke slatke muke koje do sada nisam imao. Znam da u Zvezdi ima teška povreda Lučića i od srca mu želim brz oporavak, jer znam šta znači igrati večiti derbi. Fokusiram se na moju ekipu, mislim da ne možemo da iznenadimo Zvezdu. Jedino što možemo da uradimo je da publika ode zadovoljna sa stadiona - nagovestio je Duljaj potencijalni problem. 

Potom se osvrnuo i na status mladog Sameda Baždara. 

- Drago mi je što se pominje Baždar. Na pripremama smo imali ozbiljan razgovor, pokazao je da ima veliki potencijal. Treneri asistenti i njegove kolege su zajedno tu, da mu pomognemo. Ukoliko Saldanja ne bude u mogućnosti da igra, mogu da kažem da je Baždar starter u derbiju - rekao je Duljaj i prisetio se jednog davnog derbija:

- Ima mnogo igrača koji su nedavno došli i nemaju osećaj derbija. Sutra će biti odlična prilika da vide to i osete atmosferu na stadionu Zvezde. Kažu da vlada veliko interesovanje, da će stadion biti ispunjen do poslednjeg mesta. Možda fudbal neće biti najbolji, ali videćemo da je derbi institucija koju moramo da gajimo - rekao je Igor Duljaj.

Partizan je slavio u prvom ovosezonskom večitom derbiju, ali se Duljaj nije mnogo obazirao na decembarski okršaj.

- Nisam gledao tu utakmicu, jer su to sasvim različite utakmice. Naše komšije su sada pažljivije, nisu davali jake izjave pred derbi koje su dale samopouzdanje mojim igračima. Dugi niz godina Partizan nije ostvario pobedu na “Marakani”, pa će i sada biti teško - kaže trener crno-belih.

U klubu iz Humske ulice su svesni da ovaj derbi može doneti mnogo, ali nema preterane euforije.

- Razmišljamo samo o prvoj sledećoj utakmici. Evropska karta nam je na dohvat ruke i moramo da budemo koncentrisani. Želim da apelujem svim akterima derbija da sutra bude jedna viteška, fer plej borba. Nekad ne pobeđuje tim koji je bolji, već onaj i koji ima malo više sreće.

Za glavnog sudiju delegiran je Pavle Ilić, koji je sudio svega 14 utakmica u najvišem rangu, Duljaj nije imao komentar na to.

- Ne želim da komentarišem ko sudi, želim da se posle sutrašnje utakmice priča samo o lepim golovima i potezima - jasan je bio šef stručnog štaba crno-belih.

Za kraj je Igor Duljaj još jednom zamolio i navijače za fer plej.

- Želim još jednom samo da apelujem da sutra bude i na tribinama čista, sportska priča, to želim i jednima i drugima, biće roditelja sa decom, samo fer priča - zaključio je Igor Duljaj.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
Tomi li

08.03.2024 16:30

Partizanu dajem veće šanse za pobedu sutra, jer su sutra zadušnice ! Grobari..😄 ?