SPUŠTA SE ZAVESA NA 2023: Arapske pare vode glavnu priču u fudbalu!

Autor: P. Z.

Sport

30.12.2023

13:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sve zvezde žele da igraju u Saudijskoj Arabiji.

SPUŠTA SE ZAVESA NA 2023: Arapske pare vode glavnu priču u fudbalu!

Foto: Instagram printscreen/alhilal

Aleksandar Mitrović i Sergej Milinković-Savić

Fudbalska 2023. godina ostaće upamćena po prvoj tituli Lige šampiona za Mančester siti, koji je posle decenije i po ulaganja arapskih para stigao na krov Evrope. Osim toga, u istoj godini je Saudijska Arabija iznenada preuzela primat u transferima i sve najveće zvezde žele tamo da nastave karijeru.

Prvi se na takav potez odlučio Kristijano Ronaldo, koji je u januaru pojačao Al Nasr, a na leto je viđen pravi izliv superstarova u Saudijsku Arabiju. Na to nisu ostali imuni ni reprezentativci Srbije Sergej Milinković-Savić i Aleksandar Mitrović, koji su zajedno prešli u Al Hilal.

Republika

Foto: Starsport

Aleksandar Mitrović i Sergej Milinković-Savić

Osim njih, za velike pare su put Azije krenuli i Nejmar, Karim Benzema, Sadio Mane, Ngolo Kante, Rijad Marez, Roberto Firmino, Fabinjo, kao i mnoge druge zvezde.

Međutim, treba istaći da je jedan od retkih koji je ostao imun letos na arapske pare Kilijan Mbape. Naime, Al Hilal je bio spreman da Mbapeu plati 700 miliona evra za godinu dana, ali je Francuz to odbio.

Sada, nakon šest meseci tokom kojih je Premijer liga Saudijske Arabije bila puna superzvezda, polako se vide rezultati, a reklo bi se da je Al Hilal najbolje prošao, pošto je prvi na tabeli.

Al Nasr je drugi, sa čak deset bodova manje od lidera, dok je Al Ahli na još tri poena manje. Od timova koji su uložili dosta novca, najviše je podbacio Al Itihad, koji je tek šesti na tabeli.

Standings provided by Sofascore

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading