OLD TRAFORD SE POKLONIO VELIKANU: Uoči velikog derbija odata je počast nedavno preminuloj legendi fudbala! (FOTO GALERIJA)

Autor:

Sport

29.10.2023

18:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Emotivan trenutak.

OLD TRAFORD SE POKLONIO VELIKANU: Uoči velikog derbija odata je počast nedavno preminuloj legendi fudbala! (FOTO GALERIJA)

Foto: Tanjug/AP

U okviru desete runde engleske Premijer lige odigran je veliki derbi grada Mančestera. Na "Old Trafordu" su se sstale ekipe Mančester junajteda i Mančester Sitija, a meč je imao emotivnu uvertiru, s obzirom da je pre prvog sudijskog zvižduka odata počast nedavno preminulom Bobiju Čarltonu.

Ser Bobi Čarlton je preminuo 21. oktobra ove godine u 87. godini života, svega deset dana nakon proslave rođendana.

Čarlton je osvojio brojne trofeje sa Mančester junajtedom, a sa reprezentacijom Engleske popeo se na krov sveta 1966. godine. Mnogi ga smatraju najboljim fudbalerom u istoriji "gordog albiona" čiji dres je nosio više od 100 puta, uz 49 postignutih golova.

 

Kada je reč o samom derbi susretu, favorizovana ekipa Mančester sitija je zabeležila ubedljiv trijumf rezultatom 3:0, a u listu strelaca su se upisali Erling Haland u 26. i 49. minutu, a konačan rezultat postavio je Fil Foden deset minuta pre poslednjeg sudijskog zvižduka.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading