SENZACIJA U SAD: Donald Tramp dobio podršku koju niko nije očekivao

Autor:

Svet

30.04.2024

12:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

DeSantis i Tramp su održali tajni sastanak u Majamiju gde je dogovoreno pomirenje.

SENZACIJA U SAD: Donald Tramp dobio podršku koju niko nije očekivao

Foto: Tanjug/AP

Guverner Floride i bivši predsednički kandidat Republikanske stranke, Ron DeSantis, odlučio je da pruži podršku Donaldu Trampu pred novembarske predsedničke izbore u SAD.

DeSantis je bio najveći protivnik Donaldu Trampu na putu ka izboru predsedničkog kandidata iz Republikanske stranke. Mnogi protivnici bivšeg predsednika su polagali velike nade u popularnog guvernera Floride.

Ipak, DeSantis nije uspeo skupiti dovoljno podrške van svoje savezne države. On je 21. januara i zvanično izašao iz trke za predsedničkog kandidata ispred Republikanaca, nakon što je skupio samo devet delegata.

Foto: Tanjug/AP

Ron DeSantis

Iako je formalno dao podršku Trampu odmah posle izlaska iz trke, DeSantis nije aktivno vodio kampanju za bivšeg predsednika. Sada bi se to moglo promeniti, a svemu je kumovao sastanak između ovog dvojca.

Mediji u SAD javljaju da su Tramp i DeSantis održali sastanak u nedelju, 28. aprila, gde je "palo pomirenje" između dva političara koji su imali dosta teških reči tokom DeSantisove kampanje.

Tramp nije štedeo DeSantisa, najviše po tome što je sebe smatrao da je upravo on razlog zašto je ovaj političar postao guverner Floride. DeSantis, s druge strane, je Trampu zamerao zapaljivu retoriku, te politiku prema pandemiji virusa COVID-19, s posebnim akcentom na odluku bivšeg predsednika da podržava lokdaun.

Samo nekoliko meseci posle teških napada koje su razmenjivali, DeSantis i Tramp su održali tajni sastanak u Majamiju gde je dogovoreno pomirenje.

Podsetimo, Tramp je osvojio čak 1977 delegata, nakon što je Niki Hejli 6. marta i službeno napustila trku. Tako je bivši predsednik SAD i službeno postao kandidat Republikanske stranke za predsedničke izbore, koji će biti održani 5. novemba ove godine. S druge strane će se naći aktuelni predsednik SAD, Džo Bajden.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading