EKSKLUZIVNO! KOLINA: Volim Srbiju - bićete dobri na EP!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

17.05.2024

14:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jedan od najboljih svetskih fudbalskih sudija, prati i dobro poznaje zbivanja u srpskom fudbalu.

EKSKLUZIVNO! KOLINA: Volim Srbiju - bićete dobri na EP!

Foto: Republika

Fudbalska reprezentacija Srbije priprema se za svoje prvo učešće na Evropskom prvenstvu nakon gotovo četvrt veka.

Puleni selektora Dragan Stojkovića kroz kvalifikacioni ciklus, kao drugi u grupi iza selekcije Mađarske, vizirali su kartu za Nemačku, gde će pokušati od 14. juna, do istog dana meseca jula da ostvare što bolje rezultate i obraduju naciju koja će putem TV ekrana pratiti nastupe "orlova" u nadi da će Srbija konačno zabeležiti značajnije ostvarenje na velikoj sceni.

Danas je na Tajlandu, u Bangkoku otpočeo 74. kongres FIFA na kojem učestvuje i delegacija Fudbalskog saveza Srbije. Među kremom svetskog fudbala našao se i verovatno najbolji fudbalski sudija u istoriji ovog sporta, Pjerluiđi Kolina koji je tokom kongresa svetske fudbalske organizacije imao i susret sa Generalnim sekretarom srpske krovne fudbalske organizacije.

Tokom prijateljskog razgovora sa Jovanom Šurbatovićem, danas šezdesetčetvorogodišnji Kolina, koji se punih deset godina, u periodu od 1995. do 2005. godine nalazio na vrhu svetske sudijske liste, istakao je:

- Ja zaista volim Srbiju koja je iznedrila veliki broj sjajnih fudbalera, a i danas imate reprezentaciju za respekt. Ubeđen sam da ćete ostvariti zapažene rezultate ne predstojećem Evropkom prvenstvu.

 

U poslednje vreme mnogo prašine se u fudbalskom svetu podiglo u vezi VAR tehnologije, a neretko i u našoj zemlji se polemiše o funkcionalnosti datog sistema. Svoje viđenje izneo o navedenom izneo je i Kolina koji je našoj delegaciji izneo svoj stav da VAR tehnologija odlično funkcioniše u Srbiji, ali i napomenuo da FIFA priprema dodatne novine koje će unaprediti VAR tehnologiju.

Da podsetimo, kada je reč o srpskoj fudbalskoj reprezentaciji, ona će na predstojećem Evropskom prvenstvu nastupiti u grupi C. Prvi meč izabranici selektora Dragana Stojkovića odigraće 16. juna kada će se sastati sa selekcijom Engleske. Četiri dana kasnije sledi duel sa Slovenijom, a tačka na grupnu fazu stavlja se 25. juna kada će "orlovi" za protivnika imati izabranu reprezentaciju Danske.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading