"TRAMP MORA BITI TAJ" Neočekivana podrška republikanskom kandidatu iz Velike Britanije

Autor:

Svet

16.04.2024

15:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tras je ocenila Trampovu politiku kao veoma efikasnu.

"TRAMP MORA BITI TAJ" Neočekivana podrška republikanskom kandidatu iz Velike Britanije

Foto: Tanjug/AP

Bivša britanska premijerka, Liz Tras, pružila je danas podršku kandidatu američke Republikanske stranke, Donaldu Trampu, na predstojećim predsedničkim izborima, rekavši da ''Tramp mora biti taj'' koji će se nakon izbora naći u Beloj kući.

- Mislim da Bajden nije posebno pružao podršku Ujedinjenom kraljevstvu. Mislim da je često bio na strani Evrpske unije, i svakako bih htela da vidim novog predsednika u Beloj kući - rekla je Tras za radio stanicu LBC.

Iako ranije nije pružila podršku Trampu konkretno, ona je govorila na konferenciji Konzervativne političke akcije u Vašingtonu u februaru, i napisala članak za Wall Street Journal u kojem poziva glasače da izaberu kandidata Republikanaca.

- Nadam se da će Republikanac biti vraćen u Belu kuću 2024. godine. Mora postojati konzervativno rukovodstvo u SAD koje je će ponovo imati dovoljno hrabrosti da neprijateljske režime označi kao zlo i pretnju - rekla je ona.

Foto: Tanjug/AP

Liz Tras

Ocenila je Trampovu politiku kao veoma efikasnu.

- On je smanjio regulativu, smanjio je poreze, liberalizovao je snabdevanje energijom u SAD. I to je razlog zašto su SAD imale znatno veći ekonomski rast od Britanije. Tramp je bio efikasniji u sprečavanju širenja agresivnih režima i mislim da bismo bili u drugačijoj poziciji da je ponovo izabran 2020. - rekla je ona.

Podsetimo, nezavisni kandidat za predsednika SAD, Robert Kenedi Mlađi, saopštio je juče da je odbio ponudu saradnika republikanskog kandidata, Donalda Trampa, da bude njegov kandidat za potpredsednika.

- Predsednik Tramp me naziva ultralevičarskim radikalom. Ja sam toliko liberalan da su me njegovi emisari zamolili da budem njegov potpredsednik. Ljubazno sam odbio ponudu - naveo je Kenedi na društvenoj mreži X.

On je dodao da je protiv Trampa, kao i da, prema njegovim rečima, aktuelni predsednik, Džozef Bajden, ne može da pobedi na izborima.

- Izgleda da predsednik Tramp zna ko zapravo može da ga pobedi - napisao je Kenedi.

Izbori za predsednika SAD zakazani su za 5. novembar, a glavni kandidati su ponovo Tramp i Bajden, dok je Kenedi u svim istraživanjima javnog mnjenja trećeplasiran, ali uz veliku razliku u odnosu na prvu dvojicu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading