TURBULENTNO! Rolerkoster emocija u Humskoj - Partizan je prošao kroz RAJ I PAKAO u 2022. godini!

Autor:

Sport

01.01.2023

13:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zanimljiv period je iza crno-belih.

TURBULENTNO! Rolerkoster emocija u Humskoj - Partizan je prošao kroz RAJ I PAKAO u 2022. godini!

Foto: Starsport

Fudbaleri Partizana

Godina za nama donela nam je puno uzbuđenja.

Ipak, teško da je negde bilo zanimljivo kao u Humskoj! Partizan je tokom 2022. godine prošao put od raja do poslednjeg kruga pakla, a tek u finišu se stabilizovao i nekako uspeo da prodiše.

Da krenemo redom...

SNOVI O TITULI PALI U VODU

Partizan je 2022. godinu započeo u veoma dobroj poziciji. Crno-beli, predvođeni Aleksandrom Stanojevićem, imali su pet bodova viška u odnosu na večitog rivala, prezimili su u Evropi, a i u Kupu su bili na nivou.

Republika

Foto: Starsport

Aleksandar Stanojević

 

Tada je krenulo posrtanje koje se završilo duplom krunom Crvene zvezde! U Evropi je Partizan stigao do osmine finala Lige konferencija gde je poražen od Fejenorda, ali je u šampionatu prosuta velika prednost, a posle poraza u finalu Kupa Srbije od večitog rivala (1:2) sidro je digao i šef stručnog štaba Aleksandar Stanojević. Njegove reči posle ove utakmice sve su pogodile:

- Nema sutra treninga, mi smo sutra završili. Teško ću ih videti ponovo. Verovatno vas sve to interesuje, ja sam rekao ljudima koji vode klub da neću biti trener sledeće godine, ako ne uzmem trofej u Superligi. Iako smo dobro igrali, obavestio sam igrače u svlačionici da nisam više trener. Ovo je zvanično - rekao je tada Stanojević.

Republika

Foto: Starsport

Aleksandar Stanojević

 

Jedna era crno-belih tada se završila, a u Humskoj se upalio alarm. Naslednik je morao brzo da se pronađe!

LICITACIJA IMENIMA, PA DOLAZAK STOLICE

Svakog dana od odlaska Aleksandra Stanojevića sa klupe Partizana licitiralo se imenima i postavljalo se pitanje - ko će uzeti "vreo krompir" u ruke?!

Od Saše Ilića, preko Sava Miloševića, Mladena Krstajića, Igora Duljaja, Alberta Nađa, pa sve do Andree Pirla, po kuloarima su u prvi plan redom iskakali favoriti za mesto šefa stručnog štaba crno-belih. Na kraju, na iznenađenje svih - na klupu je seo Ilija Stolica.

Republika

Foto: Starsport

Ilija Stolica

 

Znate kako, dolazak u Partizan sam doživeo možda na neki drugačiji način. Moram da služim klubu i moram da ga zaštitim od svega. I mislim da sam osoba koja je tako okarakterisana i obeležena u svojoj karijeri. Kao neko ko je principijelan u nekim stvarima i verujte mi da drugačiji ne mogu da budem. Imam obavezu prema navijačima, klubu, prema sebi... Prema svojoj porodici i članovima koji više nisu tu, a koji bi dali sve na svetu da me vide na ovom mestu. Iz tog ugla gledano, moj motiv je ogroman. Ono što sigurno mogu da obećam je da ćemo mi uvek težiti da pobeđujemo. Šta će nam to doneti, moramo da sačekamo - rekao je tada Stolica koji se na promociji u vedrom tonu i gospodskim manirima obraćao novinarima, a srećan zbog njegovog dolaska bio je i sportski direktor Ivica Iliev.

Vremena za pripremu bilo je malo, prelazni rok je odrađen katastrofalno, Stolica je imao neuigran i daleko drugačiji tim nego prethodne sezone, a njegov "proces" koji je toliko potencirao jednostavno nije mogao da se istrpi.

Republika

Foto: Starsport

Ilija Stolica

 

Niti je bilo mesto, niti je bilo vreme za tako nešto jer su crno-beli krenuli da posrću, bili su u slobodnom padu i skoro je nemoguće bilo zaustaviti se.

PUKLA LJUBAV

Usledili su ratovi unutar kluba gde su se u sukobu našli sportski direktor Ivica Iliev i šef stručnog štaba Ilija Stolica.

Ceh sukobu platio je Iliev koji se povukao iz kluba, a Stolica je dobio još jednu šansu.

- Ovim putem obaveštavam javnost da se povlačim sa mesta sportskog direktora Partizana. Želeo bih da se zahvalim svim ljudima u klubu na saradnji, profesionalnosti, podršci i borbi u proteklih sedam godina. Period u kojem sam se nalazio na čelu sportskog sektora bio je prožet mnogim uspesima, pobedama, plasmanima u evropska takmičenja, ali je takođe bilo i neuspeha, koji nas nisu omeli na putu da verujemo da će klub na sportskom i organizacionom planu jačati - rekao je tada Iliev, pa dodao:

Republika

Foto: Starsport

Ivica Iliev

 

- Sada je došao trenutak da se povučem iz kluba, iz privatnih razloga. Želim da napomenem da ću u budućnosti biti uz klub, kao navijač, da ću pružati podršku ljudima koji vode klub, kao i igračima za koje verujem da će iskazati kvalitet koji poseduju i na kraju sezone izaći kao pobednici.

Problemi su se nastavili, a sve je kulminiralo kada je Partizan ispao od AEK-a iz Larnake u kvalifikacijama za Ligu Evrope. Navijači su postrojili igrače, uputili niz pogrdnih reči upravi i Iliji Stolici, a šef struke Partizana nije se pojavio na konferenciji za medije, već je napustio klub. Stolica je za 33 dana na klupi Partizana imao učinak od jedne pobede, tri remija i dva poraza na šest utakmice. U najmanju ruku - katastrofalno!

Republika

Foto: Starsport

Ilija Stolica

 

PETRIĆ OKRENUO SEZONU

Ako je klupa Partizana bila vruća posle odlaska Stanojevića, ostavka Stolice rasplamsala je požar i samo previše hrabar čovek na ivici ludila mogao je da se upusti u izazov vođenja crno-belih.

Tada je kao spas stigao Gordan Petrić!

Republika

Foto: Starsport

Gordan Petrić

 

Odmah je staloženi i harizmatični stručnjak istakao da od fudbalera želi da se opuste i da će tada krenuti i rezultati. Uspeo je da uvede Partizan u grupnu fazu Lige konferencija i pored toga što crno-beli nisu blistali protiv Hamruna sa Malte. Počeo je da pobeđuje i u domaćem šampionatu pa je polako, ali sigurno ušao u srca navijačima koji su mu oprostili i šokantno ispadanje u Kupu Srbije od drugoligaša Radničkog iz Sremske Mitrovice.

Uspeo je Petrić da obezbedi evropsko proleće sa Partizanom, za Zvezdom zaostaje, čini se velikih deset bodova, ali kada se sve sabere i oduzme on je vratio nadu navijačima i uspeo je da izvuče Partizan iz pakla, ugasi požar i okrene sezonu.

Republika

Foto: Starsport

Gordan Petrić

 

Pored više nego korektnih rezultata Petrić će ostati upamćen i po nekim spektakularnim izjavama koje će se prepričavati u godinama ispred nas. Neke od njih možete pronaći OVDE.

Na sve ovo treba napomenuti i reakciju navijača koji su u sve većem ratu sa čelnim ljudima Partizana, pa se tako na skoro svakoj utakmici mogu čuti povici kojima se uprava tera iz kluba.

Republika

Foto: Starsport

Navijači i uprava, na čelu sa Vučelićem i Vazurom nisu u idealnim odnosima

 

Kada se sve sabere i oduzme, Partizan je u 2022. godini preživeo pravi rolerkoster emocija. Bio je u raju, došao do poslednjeg kruga pakla, a sada se polako stabilizuje. Šta čeka ovaj tim u 2023. godini ostaje da se vidi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading