ODLUKA OI FSS O KRŠENJU PROPISA SE OČEKUJE: Prinudne mere zbog Tončeva?!

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Samovolji čelnika Fudbalskog saveza Regiona istočne Srbije i opstrukciji rada Fudbalskog saveza Srbije zbog Novice Tončeva u petak bi moglo da se stane na put!

ODLUKA OI FSS O KRŠENJU PROPISA SE OČEKUJE: Prinudne mere zbog Tončeva?!

Foto: ST/Nemanja Pančić

Novica Tončev

Naime, iz FSS, kao krovne organizacije srpskog fudbala, upućeno je pismo upozorenja Ivanu Hadži Ðorđeviću, prvom operativcu FS RIS, da taj regionalni ogranak ne funkcioniše po propisima, zbog čega se očekuje da Izvršni odbor FSS na današnjem sastanku uvede prinudne mere u regionu Istok.

OBAVEZE PREMA FIFA I UEFA

- Postaje očigledno da činjenje i nečinjenje pojedinih organa FS RIS i Strukovne organizacije sudija FS RIS predstavlja opstrukciju napora i težnji FSS da izvrši obaveze prema FIFA i UEFA i sprovede fudbalske izbore, zasnovane na odredbama novog statuta FSS i demokratskim principima upravljanja - stoji u dopisu, koji je potpisao generalni sekretar FSS Jovan Šurbatović.

Osim što postupci u FS RIS koče održavanje neophodnih izbora, tamo je dodatni problem što vlada totalna anarhija u poslednje vreme. Naime, nakon što je FSS prvom čoveku FS RIS Novici Tončevu u januaru izrekao suspenziju iz fudbala od devet meseci zato što je zajedno sa sinom Stanislavom upao u sudijsku svlačionicu tokom poluvremena utakmice između njegovog Radnika i TSC, koja je održana 24. novembra, glavnu reč tamo vodi vršilac dužnosti prvog čoveka saveza Miroslav Milivojević.

PROLONGIRANJE SVEGA

Međutim, Tončevu će početkom avgusta isteći pomenuta suspenzija jer se vreme broji od dana prekršaja, pa će moći da se vrati radu u srpskom fudbalu. Zato se da zaključiti da je pomenuta opstrukcija imala za cilj da se sve prolongira da bi on mogao nesmetano da se uključi u sve u vezi s domaćim fudbalom, pa i izborni proces. Inače, kako je najavljeno, na istoj sednici IO FSS, pored paketa vanrednih mera, trebalo bi da se utvrde izborni rokovi i da se oglasi početak izbornog proseca.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading