DOPING je udarna tema: Nadal PRIVILEGOVAN u odnosu na Novaka! Sve je namešteno?

Autor:

Sport

20.06.2022

09:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Neverovatne tvrdnje Britanaca!

DOPING je udarna tema: Nadal PRIVILEGOVAN u odnosu na Novaka! Sve je namešteno?

Foto: Tanjug/AP

Čuveni britanski list "Dejli mejl" tvrdi da je Novak Đoković prošle godine testiran 13 puta, Rafael Nadal 12, a Rodžer federer devet puta.

- Prema pravilima ITF svi doping testovi moraju da budu "bez obaveštenja", osim u izuzetnim okolnostima. Ipak, 2021. ITF je upozorio igrače u 16 odsto slučajeva testiranja za biološki pasoš (ABP), alat koji se koristi za otkrivanje krvnog dopinga. Znamo da se to dogodilo pre Ju-Es opena prošle godine, Rolan Garosa 2019. i mastersa u Majamiju- tvrdi ovaj list.

Republika

Foto: Tanjug

Rafael Nadal

Iako je već deceniju aktuelna tema o dopingu Nadala pošto igra na granici izdržljivosti, ipak je Novak glavna meta kada je kontrola u pitanju.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Rodžer Federer

Ipak, englezi tvrde i da je moguće da teniseri nameste doping testove, a evo i kako:

- Kao jedan od primera u korist ove tvrdnje je i ovogodišnji masters u Majamiju, pre koga su igrači pozvani da ranije zakažu termine testova krvi što, prema stručnjacima za borbu protiv dopinga, ostavlja mnogo manevarskog prostora za one koji žele da izbegnu otkrivanje nekih neželjenih supstanci u krvi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading