ŠĆEKIĆ OTKRIO TAJNU: Uvek trpa zemlju u ŠORTS, ali to nije sve...

Autor: Marija STEFANOVIĆ

Sport

01.07.2021

04:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

To radim odmalena. Takođe, imam svoje ikone i brojanice, bez kojih ne idem. Ako bih zaboravio da ih ponesem, pitanje je da li bih igrao.

RepublikaFoto: Starsport
Aleksandar Šćekić

Fudbaler Partizana Aleksandar Šćekić (29) otkrio je u intervjuu za Srpski telegraf da pred svaku utakmicu stavlja zemlju u šorts i da mu je to omiljeni ritual, kao i da bez ikone i brojanice ne ide na mečeve! Stameni zadnji vezni crno-belih govorio je i o tetovažama, omiljenim destinacijama za fudbal, ali i trenutku kad se našao na udaru navijača jer je igrao na meču između Crne Gore i lažne države Kosovo.

Već tri godine ste u Partizanu i za to vreme nije osvojena titula prvaka Srbije. Da li mislite da će se to promeniti ove godine?

- Otkako sam ja došao, a to je već tri godine, titulu smo gubili u prva tri ili četri kola. Tu uglavnom prospemo veliki broj bodova, koje posle ne možemo da nadoknadimo. Ove godine ne sme da nam se ponovi takva greška jer idemo na duplu krunu, i to je naš prioritet.

Imate li neki ritual uoči utakmica?

- Ujutru, kada se probudim, puštam muziku koja mi prija. Pred utakmicu imam ikone i brojanice, bez kojih ne idem. Ako to zaboravim, onda pre ne bih igrao meč, nego nastupio bez njih. A pred sam izlazak na teren uzmem parče zemlje i stavim u šorts. To radim odmalena i nisam prestao ni dan-danas.

Svaka tetovaža ima svoju priču

Imate dosta tetovaža, možete li da nam kažete njihovo značenje?

- Volim tetovaže i imam ih nekoliko. Svaka ima značenje. Imam lik babe i dede i njihova imena. Na laktu imam granicu Crne Gore i tri krsta. Takođe, imam istetovirana i imena dece. Tako da je to, to.

Imali ste dobru saradnju sa bivšim trenerom Savom Miloševićem, kako je sada sa Aleksandrom Stanojevićem?

- Sa svim trenerima sam dobro sarađivao. I od svakog sam naučio nešto novo, što mi je pomoglo da budem bolji. Uvek sam se trudio da unapređujem svoju igru. Stanojević me tera da više idem napred i da se ubacujem iz drugog plana.

RepublikaFoto: Starsport
Aleksandar Šćekić na derbiju

Našli ste se na udaru grobara zbog igranja za Crnu Goru protiv Kosova 2019. Kako ste podneli sve to?

- Igrao sam protiv reprezentacije takozvane države Kosovo i posle sam imao mali pritisak od navijača. Stavili su neki transparent tokom košarkaškog derbija u Pioniru, ali moraju svi da shvate da sam ja ipak profesionalac i da samo radim svoj posao. To je bilo ranije, sada je prošlo i sve je ok.

Često me pomešaju s Mirotićem

Ličite na košarkaša Nikolu Mirotića, da li vas je nekad neko pomešao s njim?

- Više njih mi je reklo da ličim na Nikolu Mirotića. Posebno što sam visok i onda svi misle da sam košarkaš. Pre nego što smo krenuli na pripreme u Sloveniju, seo sam u neki kafić u Beogradu i konobar je mislio da sam Mirotić, pa sam mu objasnio da sam fudbaler.

Nakon što vam istekne ugovor sa Partizanom, gde biste voleli da nastavite karijeru?

- Dokle god Partizan bude želeo da budem deo tima, ja ću ostati u klubu iz Humske. Neću nigde ići. A kad Partizan ne bude više računao na mene, onda bih voleo da odem u Tursku, Rusiju ili Tajland.

Zašto baš Tajland?

- Kažu da je jako lepo u Tajlandu, tako da bih voleo tamo da odem. Što se tiče nekih liga u Evropi, Nemačka, Španija, pa ja već imam dosta godina za te lige.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading