HRVATE UHVATILA PANIKA: Strah od srpskih košarkaša je veliki!

Autor:

Sport

07.09.2022

06:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovogodišnja smotra evropske košarke ulazi u samu završnicu kada je grupna faza takmičenja u pitanju.

HRVATE UHVATILA PANIKA: Strah od srpskih košarkaša je veliki!

Foto: Tanjug/AP

Mario Hezonja

Srpska košarkaška reprezentacija nastavlja po unapred utvrđenom planu. Puleni selektora Svetislava Pešića nakon četiri odigrana meča imaju isto toliko pobeda, a očekuje se da će prvu fazu takmičenja okončati na liderskoj poziciji koja će im u osmini finala doneti duel sa četvrtoplasiranom selekcijom u "grupi C".

Upravo u toj činjenici leži razlog velikog straha koji vlada u komšiluku.

Naime, nakon porza u duelu sa selekcijom Italije, hrvatska košarkaška reprezentacija lako bi mogla već u prvoj eliminacionoj rundi da odmeri snage sa "Orlovima" i taj podatak unosi veliki nespokoj kod njih.

Povodom navedenog hrvatska portal "Index" iznosi:

- "Grupa C" u kojoj je Hrvatska, urkšta se sa "grupom D", u kojoj su Srbija, Poljska, Finska, Izrael, Češka i Holandija. Srbija će biti prva, tako da bi trebalo Hrvatska da izbegne četvrto mesto kako ne bi igrala protiv favorita Eurobasketa u osmini finala. To može ako u poslednjem kolu pobedi Ukrajinu.

Sa druge strane "Jutarnji list" u izveštaju sa meča protiv Italijana ističu da nakon poraza u ovom meču, njihovu reprezentaciju može zadesiti ogroman problem, jer su na pragu ukrštanja sa srspkim nacionalnim timom, a novinari ovog lista saglasni su da u eventualnom duelu protiv Nikole Jokića i ekipe, reprezentacija Hrvatske nema šta da traži.

Foto: Starsport

Nikola Jokić

 

Da podsetimo, Hrvatska ukoliko pobedi Ukrajinu u poslednjem kolu grupne faze sa devet i više poena razlike, ogla bi biti i drugoplasirana u svojoj grupi, ali u slučaju poraza, sledi im duel sa našim nacionalnim timom.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading